Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu ordu FETÖ'cülerin ordusu değildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu ordu FETÖ'cülerin ordusu değildir

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu ordu FETÖ'cülerin ordusu değildir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan muvazzaf mezuniyet töreninde konuştu. Erdoğan, "Ülkemizi ele geçirmek isteyenlerin işe harp okullarından başladığını görüyoruz. Bu ordu darbecilerin vesayetçilerin ordusu değildir. Bu ordu FETÖ'cülerin ordusu hiç değildir" dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

Kara Harp Okulu'nda tabur komutanı seviyesindeki komutanların neredeyse tamamının darbecilere destek çıkması dikkat çekicidir.

Milletimizle birlikte darbe girişimini engelledikten sonra bu şerefli kurumu kirleten darbecilerin tamamı tasfiye edildi.

Ülkemizi ele geçirmek isteyenlerin işe harp okullarından başladığını görüyoruz. Bu okullarda son 10 yılda görev yapmış, tabur komutanı düzeyindeki yöneticilerin neredeyse tamamının darbecilerle birlikte olduğunun ortaya çıkması çok önemlidir.

Müslüman aynı yerden iki defa ısırılmaz. Hiçbir marjinal zihniyetin okullarımızı ele geçirmesini izin vermeyecek tamamen yerli bir yapıyı buraya hakim kıldığımıza inanıyorum. Türkiye'nin artık kaybedecek ne zamanı ne de insanı vardır.

Artık bu okullarımızın eski sisteme dönmesi kesinlikle söz konusu değildir. Bugün Kara Harp Okulumuzda yeni dönemin ilk meyveleri olan 858 teğmenimizi mezun ederek görev yerlerine gönderiyoruz. Hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum alınlarından öpüyorum.


"HİÇBİR ÜLKENİN ASKERİNE MEHMETÇİK DENMEZ"


Tarih kitaplarını incelediğimizde Türk milleti için asker tanımı yapıldığını görürürüz. Bizim öne çıktığımız alan askerliktir, savaştır, yürekle ve bilekle yapılan mücadeledir. Askerlikle ilgili mesleklerin milletimizin gönlünde ayrı bir yeri olmuştur. 15 Temmuz darbe girişiminin yol açtığı tüm olumsuzluklara rağmen harp okulumuza girmek için 250 bin gencimiz müracaat etti. Dünyada İslam dünyasında hiç bir ülkenin askerine Mehmetçik denmez. Bizim askerimize Küçük Muhammed adına Mehmetçik adı verilmiştir. Peygamberimizin adıyla müsemma.


"BU ORDU FETÖ'CÜLERİN ORDUSU DEĞİLDİR"


Önümüzdeki yıl harp okullarına yapılan müracaat sayısının katlanacağına inanıyorum. Bu ordu darbecilerin vesayetçilerin ordusu değildir. Bu ordu FETÖ'cülerin ordusu hiç değildir. Şu veya bu yanacı kurumun ordusu hiç değildir. Sade ve sadece Türkiye'nin ordusudur. Bu ordunun şerefli subayları Türkiye'nin Türk milletinin subaylarıdır. Bu sancak gerektiğinde canımız pahasına korumamız gereken namusumuzdur.

"BU ORDUNUN BAŞKOMUTANI OLARAK ONURUNUZU KORUMAK İLK GÖREVİM"


Ordumuza kimsesnin musallat olmasına tacize varan sataşmlarına izin vermeyiz. Bu ordunun anayasada teyit edilmiş Başkomutanı olarak her bir bireyin onuru koruma şahsımın en başta gelen görevidir. TSK'ya yapılmış her saldırı şahsıma yapılmış demektir. Ordumuzun içine sızmış darbecilerle mücadele etmek başkadır. Hainlerle mücadeleyi sürdüreceğiz ama kimsenin askerimizi yıpratmasına izin vermeyeceğiz. Biz sizlere en önemli kutsallarımızı ezanımızı, bayrağımızı, sancağımızı, sınırlarımızı emanet ediyoruz. Bizim ordumuz, subayımız, askerimiz daima başı dik şekilde görevinin başında olacaktır.


"ORDUMUZ OLMASAYDI BİZİ BU COĞRAFYADA YAŞATMAZLARDI"


Ülke ve millet olarak öyle bir dönemden geçiyoruz ki ordumuzun kabiliyetlerine her zamankinden fazla ihtiyacımız var. Bugün Türkiye operasyonel kabiliyet ve tecrübe bakımından dünyanın en güçlü bir kaç ordusundan birine sahiptir. Günün 24 saati 265 günü kesintisiz operasyon yürütebilcek böyle güçlü ordumuz olmasaydı bizi bu coğrafyada yaşatmazlardı.


"TÜRKİYE'YE ELİNİ UZATACAK BİR KURUM YOKTUR"


Başka ülkeler kendi güvenliklerini başka ülkelere emanet edebilir bizim böyle bir şansımız yoktur. Biz ne yapacaksak kendimiz yapacağız. Suriye krizinde gördük ki başımız derde girdiğinde Türkiye'ye elini uzatacak bir kurum yoktur. Üyesi olduğumuz uluslararası kurumların iyi gün dostu olduğunu gördük. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz.


"TÜRKİYE ARTIK KENDİ SİLAHINI YAPIYOR"

Bizi kapılarında bekletenler silah vermeyenler şunu görüyor; Türkiye artık kendi silahını yapıyor. Önce kendimize güvenmemiz gerekiyor. Ana sınıfından başlayarak tüm eğitim müfredatımızı gazetemizi televizyonumuzu bu doğrultuda seferber etmeliyiz. Kendi tarihimizin masalları dururken niye başka kültürün tarihleriyle çocuklarımızı büyütelim. Önümüzdeki dönemde milletimizle gayret gösterecek hedeflerimizi tamamlayacak geleceğe kararlılıkla yürüyeceğiz.