Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP lideri Kılıçdaroğlu'na sert çıktı: Bu mankafa olmaktan kaynaklanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP lideri Kılıçdaroğlu'na sert çıktı: Bu mankafa olmaktan kaynaklanıyor

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP lideri Kılıçdaroğlu'na sert çıktı: Bu mankafa olmaktan kaynaklanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin ilk sürücüsüz metro hattı olan 16 duraklı Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosunun yapımı tamamlanan 9 durağının açılışında konuştu. Erdoğan'ın gündeminde Kudüs ve CHP lideri Kılıçdaroğlu vardı. Kılıçdaroğlu için "Bir şeyi iyi ezberlemiş. Man adası Man adası... Herhalde bu mankafa olmaktan kaynaklanıyor" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan Kudüs için de, "Bizi kendi içimizde mezhepçilikle oyalayanalar topraklarımızı sömürmek için ölü toprağı atıyorlar. Müslümanlar ve insanlık bizden kınamaktan daha öte bir adım bekliyor. Eğer bu konuda Müslümanlar hukuk içinde yeterli tepkiyi göstermezse gerisi gelecektir" ifadelerini kullandı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

Açılışını yaptığımız metro hattı ülkemizin ilk sürücüsüz metrosudur. Kumanda merkezi tarafından yönetilecek. Üsküdar'dan binen kardeşim 17 dakikada Yamanevler durağına ulaşacak. Bu hattı Sabiha Gökçen Havalimanı'na kadar uzatmayı planlıyoruz. Diğer ulaşım hatlarıyla entegre ve planlanan şekilde İstanbul'u araç trafiğinden kurtarmaya adım adım yaklaşıyoruz. İstanbul'un 1994'te Belediye Başkanı seçildiğimiz haliyle bugünki haline karşılaştıranlar aradaki farkı görecektir. Tabi kalbi gözü kulağı mühürlü olanlar hariç. Onlara ne desek faydasız. Ümraniye çöplüğünü biliyorsunuz değil mi? Biz geldik böyle bir şey kaldı mı? O günden bugüne ciddi bir süreç geçti. 23 yıl... İlk defa 18 yaşa seçme seçilmeyi getirdik. Öyleyse büyüklerin gençlere bunu anlatması lazım.


"FERHAT GİBİ DAĞLARI DELDİK"


CHP belediyesinden İstanbul'u almadık mı? Sular akıyor muydu? Çöpler dağ gibiydi. İstanbul halkı bunların işini bitirdi. Haliç ne haldeydi? Şimdi balıkların yüzdüğü hale getirdik. Biz adeta Ferhat'la Şirin gibi. Şirin millet biz de Ferhat olduk, dağları deldik. Bugün gördüğünüz metroların, tünellerin, geniş yolların neredeyse hiç birinin olmadığı bir şehir düşünün. Ecdadın emnati tarihi eserlerin hoyratça muamele gördüğü bir şehir düşünün. Sanatçılara yönelik hiç bir faaliyeti olmayan bir şehir düşünün. Biz böyle bir İstanbul aldık bugünlere getirdik. Bazı yanlışlar elbette yapıldı. Yapılan hizmetler yanında bunları konuşmak olmaz.


"YAŞADIKLARIMIZ İBRET VESİKASI"


Rabbime bize bu şehre bu ülkeye bu millete hizmet imkanı verdiği için hamd ediyorum. Sizlerin desteği yanımızda olduğu sürece varsın yedi düvel üzerimize gelsin hepsi vız gelir. Yaşadığımız her gelişme millet olarak birliğimize daha fazla sahip çıkmamız gerekiyor. Türkiye'nin şu 4-5 yılda yaşadıkları herkes için ibret vesikasıdır. Tehditlere, şantajlara boyun eğmeyerek geleceğimizde yeni bir ufuk açtığımıza inanıyorum. Meydanı bugün Amerika'ya taşınmış olan sahte dosyalarla ele geçirmeye çalışanlara bırkamadık. Çukur kazarak ülkeyi ele geçirmeye çalışanlara bırakmadık. Şimdi silahla kumpasla başaramadıklarını ekonomiyle gerçekleştirmeye çalışanlara da bu meydanı bırakmıyoruz Şu açılış dahi ekonomi silahıyla ülkemizi ele geçirmeye çalışanşara verilen derstir. AP mali yardımlarda 100 milyon euro'luk kesintiye gitmiş. Senin bu kesintinden ne olur ya?


"MAN KAFA OLMAKTAN KAYNAKLANIYOR"


Türkiye'nin ekonomik gidişatını olumsuz göstermeye çalışanlar var. Buna anahıyanet partisi de katılmış. Anamuhalefet partisinin anahıyanet partisi haline geitrenlere CHP'nin kendi seçmenlerinin gereken cevabı vermesini bekliyorum. Bu ara bir şeyi iyi ezberlemiş. Man adası Man adası... Herhalde bu mankafa olmaktan kaynaklanıyor. Ateşehir'i zaten arkadaşlarımız en güzel şekliyle ortaya koydu. Daha çok şeyler gelecek. Dün akşam yine bir şeyler konuşuyor. ne konuşuyorsun sen ya? 15 Temmuz'da neredeydin? Tanklarla adamları gidiyor görüşme yapıyor görüşmeyi yaptıktan sonra buyur ediyorlar oradan Bakırköy belediye başkanının evine gidiyor. Şu ifadeye bakın ne diyor; Oteller kapalıydı yer bulamadık onun için eve gittik. Tribünden maç izler gibi ekrandan darbeyi izledi kahvesini yudumlayarak. Daha önce ne diyordu? Böyle bir girişim olursa tankların önünde önce ben dururum. En güzel cevabı 2019'da vermek için çok çalışacağız.


"MİLLETİMİZ BUNLARI AFFETMEYECEK"


Şu anda Türkiye genelinde 57 havalimanı var. 25 taneyle başladık buraya geldik. Bu kalkınmanın en güzel adımı. Şu an üzerinde durduğumuz yere bakalım. Burada ne var? Marmaray var. İleride Avrasya var. Karşımda Yavusz Sultan Selim Köprüsü var. Bütün bunları bu gözlerin görmesi lazım. Buradan Bursa'ya 1,5 saatte gidiyorsun. Biz bunlarla meşgulken bunlar ABD'deki kumpas davalarıyla meşgul oralara dosya taşıyorlar. Kim için taşıyor? ABD için FETÖ için. Ama milletimiz bunu affetmeyecek. Yurt dışındaki tüm platformlarda ülkemizi şikayet edenleri milletimiz affetmeyecek. 2019 bu hesaplaşmanın sandık başında yapılacağı tarihi bir yıl olacaktır.


"YANLARINA KAR KALMAYACAK"


Türkiye Suriye'deki mücadelesinden Irak'taki mücadelesinden vazgeçmeyecektir. Türkiye ANTO'da ABD'de karşı karşıya kaldığı ikiyüzlülükleri asla unutmayacaktır. Cumhuriyetimizin kurucusu ve şahsımı tatbikatta gösteren ve zıvanadan çıkanları yaptıkları yanlarına kar kalmayacaktır. FETÖ'yü kendi topraklarında besleyip büyütenlere bu işlerin öyle kolay olmadığını göstereceğiz. Şimdi önümüzde Kudüs var. Bugün Kudüs'te zulüm var. Hakszılık hadsizlik edepsizlik var. Bugün hepsinden çok kenetlenmeye ihtiyacımız var. Biz Kudüs kelimesini kalplerimize ve zihinlerimize kazıdık. Müslümanlar olarak düştüğümüz yerden kalkacaksak bunu Kudüs'ten başlatmalıyız. Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. Kudüs Türkiye'nin Filistin başkentidir. Şu anda işgal altındadır. Resmi adımlar belki atılamıyor ama şu anda Kudüs bizim başkentimizdir ve Doğu Kudüs zaten başından beri ilan ettiğimi Filistin başkentidir. ABD'nin kararı Ortadoğu'ya atılmış bombadır. Son 1 asırdır İslam dünyasına bütün Kudüs'ü unutturmaya çalışıyorlar. Olaylar çıkıyor gitmeyin diyor. Kudüsümüze hepimize göz dikenler adeta ellerinde morfin dolu şırıngalar peşimizde geziyorlar. Bir gün Suriye, bir gün Filistin, bir gün Arakan kan ağlıyor.


"TEPKİ GÖSTERMEZSEK GERİSİ GELECEK"


Bizi kendi içimizde mezhepçilikle oyalayanalar topraklarımızı sömürmek için ölü toprağı atıyorlar. Müslümanlar ve insanlık bizden kınamaktan daha öte bir adım bekliyor. Bu son adımdan sonra bir şey değişmezse Müslümanlar olarak bu vebalin altından kalkamayız. 15 Temmuz'da FETÖ'ye bu millet nasıl cevabı verdiyse Kudüs için de verir. Bir batılı ülke muhabiri şöyle diyordu; Müslümanlardan çok büyük tepki bekliyorduk bir kaç çatışma dışında korkulan olmadı. Kimse Müslümanlara hakkını vermez kendimiz almak zorundayız. Bosna'da Suriye'de Arakan'a Müslümanlar haklıydı kazanan hep zorbalar oldu. Eğer bu konuda Müslümanlar hukuk içinde yeterli tepkiyi göstermezse gerisi gelecektir. Önce biz Türkiye olarak kendimizi toplayacağız. Birbirimizle kenetleneceğiz sonrad a zafere yürüyeceğiz.