Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir gece ansızın gelebiliriz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir gece ansızın gelebiliriz

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir gece ansızın gelebiliriz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜMSİAD'ın 7. Genel Kurulu'nda konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜMSİAD Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada çok önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan," Bakın Sincar'a operasyon yaptık. 220 kişinin işini bitirdik. Vakti zamanı geldiğinde biz ne yapacağımızı çok iyi biliriz. Bir gece ansızın gelebiliriz" sözleriyle tüm dünyaya önemli bir mesaj verdi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

FETÖ'nün devletten, toplumdan, ülkemizin her köşesinden sökülüp atılası yolunda önemli çalışmalar gerçekleştirdik, gerçekleştiriyoruz. FETÖ öyle bir virüs ki tamamen temizlenmesi gerekiyor. İnlerine gireceğiz demiştim, inlerine girdik ama bitmedi, in çok. Aynı şekilde PKK'nın da inlerine girdik, giriyoruz Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz demiştik, kendimiz kesiyoruz.

"BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ"


Bakın Sincar'a operasyon yaptık. 220 kişinin işini bitirdik. Vakti zamanı geldiğinde biz ne yapacağımızı çok iyi biliriz. Bir gece ansızın gelebiliriz. Terörle mücadele bizim için bir oyun değil, beka meselesidir. Terör örgütü havanla, silahla saldırı düzenlediklerinde hedefte Avrupası, Rusyası değil bizim Mehmetlerimiz var. Şehit olan onlar oluyor. Diğerleri değil...

Bugün bizi vuran terör yarın onları vurur. Seçimlerde yaşadık. Referandumda yaşadık. Avrupa'nın birçok ülkesinde bu teröristleri bizi içimizden bölmek için kullanmadılar mı? Hepsini uluslararası televizyonlarda gösterdik. Verin bu teröristleri bize. Vermezler! Çünkü onları bize karşı kullanmanın gayreti içindeler.

Dosyalarıyla, herşeyiyle vermemize rağmen gelip bizden utanmadan, sıkılmadan bir tane ajan provakatörü isterlerler.

Bunu da Alman Rezidansında, Tarabya'da 1 yıl saklarlar. Boğaz'a nazır. Şimdi tutuklandı, içeride. Hala onu istiyorlar.

Yahu sizin başka işiniz gücünüz yok mu? Kendi yargılarına gelince bağımsız, bizim yargımıza gelince taraflı öyle mi? Bizim yargımız da kararını verdi tutukladı. Önce siz o istediğimiz teröristleri verin.

DİKTATÖR DERSENİZ BİR YERE KADAR SABIR


Biz şu anda Batı'dan ne istiyoruz, varsa adalet anlayışın adaletini göster. Sene 64-sene 2017. 54 yıldır Avrupa Birliği kapısında Türkiye ile dalga geçme. Bu milletin de bir sabrı var. Diktatör dersiniz sabır, her türlü hakareti yaparsınız sabır ama bir yere kadar.

BÖYLE BİR KATILIM VAR MI?


Büyük reformu 16 Nisan'da sizlerin onayıyla hayata geçirdik. Bu da onları rahatsız ediyor. Milletin verdiği karar her şeyin üstünde değil mi? Yüzde 85,5'luk bir katılım Avrupa'da böyle bir katılım var mı? Yaklaşık 50 milyon vatandaşımın her birine teşekkür ediyorum.

AİHM'E BAŞVURAN CHP'YE


AİHM'de çözüm arayanlara sözüm şudur: Başarıyı mahkeme kapılarını aşındırarak değil, milletin gönlüne girerek elde edebilirsiniz. Artık bu halk oylamasını da sonuçlarını da tartışmanın da bir kıymeti harbiyesi yok. 2019'un Mart ayında yeni sisteme göre adımlar atılacak.

"SALI GÜNÜ PARTİYE TEKRAR ÜYE OLACAĞIM"


Mahkeme kapılarını boşverip, bu seçimlere hazırlanmalarını tavsiye ediyorum. İnşallah önümüzdeki Salı günü, kurucusu olduğumum partiye tekrar üye olacağım. Ardından da 21 Mayıs'ta yapılacak Olağanüstü Kongremizde partinin yeni yönetim şekli belirlenecektir.

İŞ ADAMLARINA ÇAĞRI


Benim bir başka rahatsız olduğum konu da faiz. Bu konuda da olumlu adımlar atılacağını düşünüyorum. Yatırım ve istihdamla ilgili çok ciddi şekilde adımlar attık. Bu ülkenin kullanılmayan her potansiyeli büyük bir kayıptır. İş adamlarına sesleniyorum. Yastığınızın altındaki değerleri çıkartın. Biliyorum sizin kendi resmi özsermayeniz dışında da sermayeniz var.

İSTİKRAR VE GÜVEN VURGUSU


Hindistan'ın en ileri gelenleriyle yarın bir toplantı yapıp onları ülkemize yatırıma davet edeceğiz. İki kavramın üzerinde özellikle durdum. İstikrar ve güven. Eğer bir ülkede güven olursa o ülkede kalkınmanın önüne kimse geçemez. Bizim ülkemizde şuanda her ikisi de var.