Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'te büyükelçilik açacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'te büyükelçilik açacağız

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'te büyükelçilik açacağız

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Karaman İl Başkanlığı Kongresi'nde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin 6. Olağan İl Kongresi'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Kudüs'te büyükelçilik açacağını duyurdu.


İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:


"16 Nisan referandumunda vermiş olduğunuz desteğe teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum. Bugün Karaman bir başka güzel. Adeta kabına sığmıyor. Gençler şu an karşımda iradesine, geleceğine, demokrasisine canı pahasına sahip çıkan bir Karaman görüyorum. Bu salonda genç yaşlı demeden kalbi Filistin, Kudüs ve dava için çarpan kalabalıklar görüyorum.

"FİLİSTİNLİ GAZİLERİ SELAMLIYORUM"


Buradan tekerlekli sandalyeleriyle zulme direnen Filistinli gazileri selamlıyorum. Kahraman gençleri, Fevzi el Cuneydi'leri selamlıyorum. 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde şehid edilen Muhammed Yalçın evlarımızı rahmetle yad ediyorum.

"SON FETÖ'CÜ HESAP VERENE KADAR..."


Ve acımak yok! Son FETÖ'cü de hukuk önünde yargılanana, hesap verene kadar bize durmak yok. Bu katil sürüsünün peşini bırakmayacağız. Dünyanın neresine kaçarlarsa kaçsınlar.

"BİZ DE SİZİ TANIMIYORUZ!"


Kudüs'te siyonist bir anlayış 'ben yaptım oldu' mantığıyla Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan ediyor. 1980 yılındaki BM kararına rağmen bu adımı atanlar 'biz sizi tanımıyoruz' mantığıdır. Öyle mi diyorsunuz? Biz de sizi tanımıyoruz. Kudüs'ü siz Musevilere ya da Yahudilere mâl edemezsiniz. Burada Müslümanların ve Hristiyanların kadim bir tarihi vardır ama diğerlerinin yoktur. Siz de yerinizde durun, siyonist bir adım atmayın. Ha, atarsanız bedeli ağır olur.


"KUDÜS'TE BÜYÜKELÇİLİK AÇACAĞIZ"


Türkiye bölgede attığı adımlarla bu kirli hesaplara çomak sokmuştur. Terör devletinin kurulmasına engel olmuştur. Orası diyor, Filistin'in başkenti olarak ilan edilmeli diyor. Biz çoktan ilan ettik. İşgal altında olduğu için oraya gidip büyükelçiliğimizi açamıyoruz. Bizim başkonsolosluğumuz bile büyükelçi ile temsil ediliyor. Fiili olarak biz bu işi yapmışız. Bizim resmi olarak da o günler yakın ve büyükelçiliğimiz ayrıca orada açacağız.

Batılı kurum ve kuruluşların teröristlere verdiği destek medya boyutu ile kalmıyor. Terörün bu kadar meşrulaştırıldığı, alenen desteklendiği bir başka dönem yoktur. Şunu unutmayın, yalanın en güçlü panzehiri hakikatlerdir.