Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan Macron'la ilk kez bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Macron'la ilk kez bir araya geldi

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan Macron'la ilk kez bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi için bulunduğu Belçika'nın başkenti Brüksel'de Fransa'nın yeni lideri Emmanuel Macron'la ilk kez bir araya geldi. İki liderin, Türkiye-AB ilişkilerine yeniden ivme kazandırılması gerektiğine dikkati çektikleri vurgulandı

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları zirvesine katılmak üzere Belçika'nın Brüksel kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya geldi.



NATO Devlet ve Hükümet başkanları zirvesine katılmak üzere Brüksel'de bulunan iki lider, Wiltcher's Steinberger Otel'de görüştü.

NE KONUŞTULAR?


Cumhurbaşkanlığı kaynaklarınca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile yaptığı görüşmede Suriye, Irak ve diğer bölgesel konuların ele alındığı, PKK ve DEAŞ dahil terörün her türüyle ortak mücadelenin önemine işaret edildiği belirtildi.

Erdoğan ve Macron’un Türkiye-AB ilişkilerine yeniden ivme kazandırılması gerektiğine dikkati çektikleri vurgulandı.

MERKEL VE MAY İLE DE GÖRÜŞECEK


Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Brüksel’de 16:30’da Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir araya gelecek. Erdoğan’ın terör saldırısıyla sarsılan İngiltere Başbakanı Theresa May ile de buluşması bekleniyor.