Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: MHP ile aramıza nifak sokamazlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: MHP ile aramıza nifak sokamazlar

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: MHP ile aramıza nifak sokamazlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerde kendisine oy verilmesi ancak AK Parti’ye verilmemesi yönündeki girişimlerin başarılı olamayacağını belirterek, ‘Cumhur İttifakı’nın bozulmasına fırsat vermeyiz. Kimse aramıza nifak sokamaz. Cumhurbaşkanının güçlü olabilmesi için, parlamentoda da güçlü olmak gerekiyor’ dedi

HAKAN ÇELİK

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere ziyaretinin sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İsrail’in Gazze’deki katliamından bölgesel sorunlara, seçimden ekonomiye kadar birçok alanda kritik açıklamalar yapan Erdoğan şunları söyledi:

Son Gazze katliamıyla İsrail’in dünya kamuoyunda daha kötü duruma düştüğünü söyleyebilir misiniz?

Filistinlilerin direnişine destek vermemiz İsrail’i rahatsız ediyor. Ben Hamas’ı terör örgütü olarak görmüyorum. Direniş hareketidir. Burada antisiyonist hahamlarla görüştüm. Bunlar İsrail’in siyonist olduğunu söylüyorlar. Biz bunu söylediğimizde bazıları çıldırıyor. Hahamlar, ‘Siz Yahudiler ile Siyonistler arasındaki ayrımı iyi yapan bir lidersiniz’ diyorlar. Kendilerinden haksızlığa karşı seslerini yükseltmelerini istedim.

Haberin Devamı

İsrail’in BM kararlarını kabul etmediği, sürekli ihlal ettiği bir kez daha ortaya çıktı. İsrail’in BM üyesi ülke statüsünü kaybedebileceği iddialarına ne diyorsunuz?

O denli iddialı konuşmamak lazım. Önemli olan İsrail’in yaptığı adaletsizlikler ve haksızlıklar karşısında ortak tavır sergilemektir.

Ama bu hususta uluslararası camianın, İslam dünyasının hatta Arap Birliği’nin arzulanan düzeyde bir tavır sergilediğini söylemek zor. Yapılan yanlışlıklara karşı açıkça sesini yükselten nadir ülkelerden biriyiz. İİT’nin (İslam İşbirliği Teşkilatı) İstanbul’daki zirvesine üye ülkelerin hangi seviyede katılacakları bu açıdan önem taşıyor. O gün Yenikapı’da muhteşem bir miting de yapmak istiyoruz. AK Parti olarak, Pazar günü Diyarbakır’da yapacağımız mitingi, Ramazan boyunca Türkiye genelinde sürdürebiliriz. Bunları Cumhur İttifakı olarak yapmamız da gündeme gelebilir.

'BAHÇELİ'NİN TAVRI ÇOK NET'

Başbakan’ın da gündeme getirdiği üzere, ‘Erdoğan’a oy verin ama partisine oy vermeyin’ şeklinde bir yaklaşımı gündeme sokmaya çalışanlar var. MHP ile AK Parti arasına nifak tohumu mu sokulmak isteniyor? O dediğiniz yaklaşımı bazı mahfiller işlemeye çalışsa da başarılı olamazlar. Bizler Cumhur İttifakı olarak yola çıktık. Bu işin bozulmasına fırsat vermeyiz. Ki>

LİDERLERE TELEFON

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin’deki son gelişmelerle ilgili kritik telefon görüşmeleri gerçekleştirdi. İslam ülkeleri liderlerini tek tek arayıp yarın İstanbul’da ‘Gazze katliamı’ gündemiyle olağanüstü toplanacak İslam İşbirliği Teşkilatı zirvesine davet eden Erdoğan, Rusya lideri Putin, Almanya Başbakanı Merkel ve Katolik Hıristiyanların dini lideri Papa Franciscus ile de görüştü. Erdoğan Filistinli sivillerin dünyanın gözü önünde katledilmesinin utanç verici olduğunu belirtti.

KIZILAY'DAN GAZZE'YE 100 BİN DOLARLIK TIBBİ YARDIM

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de 60’ı aşkın şehit ve 2500 yaralı var. Yaralıların tedavisi konusunda ne İsrail ön açıyor, ne de Mısır. Ramazan’da Filistinliler için bir yardım kampanyası düzenliyoruz. Yaralıların tahliyesine yönelik çalışmaları sürdürüyoruz. Kızılay Gazze’ye 100 bin dolarlık ilaç ve tıbbi malzeme yardımı yaptı.”