Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Genel Sekreteri'yle görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Genel Sekreteri'yle görüştü

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Genel Sekreteri'yle görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'nın DEAŞ'la mücadeleye engel değil, bu mücadelenin bir parçası olduğuna dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, NATO müttefiki kimi ülkelerin terör örgütlerinin bazılarına müsamahakar davranmalarının üzüntü verici olduğunu söyledi.


ERDOĞAN, UKRAYNA DEVLET BAŞKANI'YLA DA TELEFONDA GÖRÜŞTÜ


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’le yaptığı görüşmenin ardından, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile de telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, ikili ilişkilerin ele alındığı görüşmede, Türkiye-Ukrayna arasında ekonomi, ticaret, turizm ve savunma sanayi başta olmak üzere ikili ilişkilerin her alanda geliştirilmesi konusundaki karşılıklı kararlılık teyit edildi. İki lider, Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne, Kırım’daki son gelişmelere, Kırım Tatarlarının meselelerine de değindi.

Görüşmede, başta FETÖ olmak üzere terör örgütleriyle mücadele için istihbarat paylaşımı ve bu doğrultuda gerekli adımların atılması konularının da ele alındığı kaydedildi.