Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ne geri kabulü geç onları geç
Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ne geri kabulü geç onları geç

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya Demokrasi Meydanı’nda toplu açılış töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya'da toplu açılış törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmada Avrupa'ya çok sert mesajlar gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda krizinin ardından gündeme gelen Geri Kabul Anlaşması ile ilgili de çok önemli açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunlar vizelerin kaldırılması meselesinde sözlerini tutmadılar. Şimdi geri kabul diyorlar, ne geri kabulü geç onları geç. Sen benim bakanımı Hollanda'ya sokmayacaksın, sen benim Dışişleri Bakanı'ma uçuş izni vermeyeceksin, benim topraklarım olan başkonsolosluk binasına girmesine fırsat vermeyeceksin, eee bizden buralara girişi bekleyeceksin he yok öyle bir şey" dedi.


İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Sen gidip başka ülkelerde seçim propagandası yapıyorsun. Bak İsveç'in eski başbakanı, dışişleri bakanı güzel bir açıklama yaptı "Siz gelip bizde yapıyorsunuz" dedi. "Yoksa beni de içeri mi alacaksınız" dedi. Şimdi çok enteresan... Aynı zamanda yine geçenlerde bir Alman televizyonunda, eski genişlemeden sorumlu komiser, bir programda burada mahkum olup kaçıp Almanya'ya giden bir ajan terörist var ya, onlarla aynı programda rezil etti onu. "Bir defa Erdoğan’a diktatör demekle yanlış yapıyoruz" dedi. "AB sürecinde biz sık sık görüşürdük" dedik. Ve "Ne dediysem Türkiye yerli yerine getirdi" dedi.

"NE GERİ KABULÜ GEÇ ONLARI GEÇ"


Bunlar vizelerin kaldırılması meselesinde sözlerini tutmadılar. Şimdi geri kabul diyorlar, ne geri kabulü geç onları geç. Sen benim bakanımı Hollanda'ya sokmayacaksın, sen benim Dışişleri Bakanı'ma uçuş izni vermeyeceksin, benim topraklarım olan başkonsolosluk binasına girmesine fırsat vermeyeceksin, eee bizden buralara girişi bekleyeceksin he yok öyle bir şey. Arapların güzel bir sözü var. Kim dak ederse ona da dak olur.

"EY RUTTE, TÜRKİYE GİBİ BİR DOSTUNU KAYBETTİN"


Siz bunları mı yaptınız! Sen atını, itini benim vatandaşlarımın üzerine mi saldın? Benim Hüseyin Kurt'umu itlerine mi ısırttın? Bunun bedelini ödeyeceksin. Ey Rutte, seçimi birinci parti olarak almış olabilirsin ama Türkiye gibi bir dostunu kaybettin.

"BAŞBAKANLA YEMEK YİYECEKMİŞ, BİZDE ÖYLE BİR BAŞBAKAN YOK"


Seçimden sonra Başbakan ile bir yemek yiyebiliriz diyorlar. Bizde öyle bir başbakan yok geç o işi. Sen kaybettin. Avrupa'da kim bunları yapıyorsa ki Almanya bu işin başını çekmiştir. Onlarla da bu işi enine boyuna oturup konuşacağız.


METİN FEYZİOĞLU'NA SERT ELEŞTİRİ


Hayır kampanyası yapmak üzere PKK ile dolaşan ki biri, Barolar Birliği başkanı. Sen nasıl bir baro başkanısın? Senin PKK ile bir olmanı kim anlatabilir? Şuanda PKK'nın başı, bölücü terör örgütleri yandaşları hayır diyor mu? Kişi sevdikleriyle beraberdir unutmayın. Hayır diyenler bu ülkede ne kadar güzel şeyler yapılmışsa hepsine hayır demişlerdir.

AVRUPA'YA SERT ÇIKTI: ÇATLASANIZ DA PATLASANIZ DA...


Avrupalılara sesleniyorum; Türkiye'deki halk oylamasından size ne? Bu ülkenin sistem değişikliğiyle nasıl bir sıçrama yapacağını iyi biliyorlar. Bunun için korkuları var. İstiyorlar ki Türkiye IMF'nin kapısında dilenci olarak kalsın. Çatlasanız da patlasanız da 16 Nisan'da yeni bir sistem geliyor.

"HAÇLI-HİLAL MÜCADELESİNİ BAŞLATTILAR"


Bunlarda medeniyet diye bir şey yok. Bunlar yeni Nazizim'dir. Bundan çok rahatsız oluyorlar. Çünkü Hollanda, Nazi tokadı yedi. Yazıklar olsun sizin AB değerlerinize.. Yazıklar olsun sizin hukukunuza, adaletinize. Bunlar haçlı hilal mücadelesini başlattılar. Bunun başka izahı olamaz. Avrupa hızla 2. Dünya Savaşı öncesi günlere yuvarlanıyor.

Haberin Devamı