Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kandil açıklaması: Liderler takımını hallettik
Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kandil açıklaması: Liderler takımını hallettik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Şanlıurfa'da halka seslendi. Erdoğan, Kandil'e yapılan operasyondan bahsetti, "Kuzey Irak'ta bölücü örgütün belini kıracak operasyonlarımız sürüyor. Şu anda Kandil'e biniyoruz. Toplantı halindeki liderler takımını hallettik" dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları...

Haberin Devamı

Türkiye önce Cerablus'tan El Bab'a olan kısmı ardından da Afrin'i güvenli hale getirdi. ABD ile anlaşarak Münbiç'i güvenli hale getiriyoruz. Münbiçli kardeşlerimiz de topraklarına dönecekler. Kuzey Irak'ta bölücü örgütün belini kıracak operasyonlarımız sürüyor. Şu anda Kandil'e biniyoruz. Toplantı halindeki liderler takımını hallettik. Sıra Şanlıurfa'nın yanı başındaki yerlere geliyor. Buraları da sahiplerine teslim edeceğiz. Gelecekte tarih kitapları Şanlıurfalıların kardeşlerine nasıl sahip çıktıklarını yazacak.

"DESTEĞİ VERİN BAŞLADIĞIMIZ İŞİ BİTİRELİM"

Varil bombalarından kaçan Suriyeli kardeşlerimize siz ensar oldunuz. Alkışlıyorum sizi. Sizlerden biraz daha sabır istiyorum. Kim ki sabreder zafere ulaşır. Adım adım bu meseleyi çözüyoruz. 24 Haziran seçimleri çok önemli. Siz bize 24 Haziran'da desteği verin başladığımız işi bitirelim.

Haberin Devamı

Az önce resmi rakamı istedim 100 bin dediler. Ucu bucağı gözükmüyor. Biz zaten Şanlıurfa'ya alışığız. Vakit birlik vakti. İrade, erdem ve cesaretle Türkiye'yi şahlandırıyor muyuz?

"43 KATRİLYON YATIRIM YAPTIK"

Son 16 yılda 43 katrilyon yatırım yaptık Şanlıurfa'ya. Bunu ne CHP'si ne HDP'si ne diğerleri anlar.Biz yapım ekibiyiz onlar ise yıkım ekibi. Eğitimde 11258 adet yeni derslik kazandırdık. Öğrencilerimize 440 trilyon eğitim bursu verdik. Şanlıurfa'ya 30 bin seyirci kapasiteli stadyumu kim yaptı? Laf değil icraat. Bütün bunlarla beraber tüm ilçelerimize spor salonları, gençlik merkezleri yaptık. Sağlıkta 14'ü hastane olmak üzere toplam 82 adet tesis yaptık. Şehir hastaneleri kurarız da Şanlıurfa'yı mahrum bırakır mıyız? 1700 yataklı şehir hastanemizle 5 adet tesisimizin inşası devam ediyor.

"6,2 KATRİLYON TUTARINDA KAYNAK AKTARDIK"

Bu şehirde tek bir vatandaşımız dahi gece yatağına aç girerse vebali hepimizin üzerindedir. Bunun için ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza, gazilerimize, yaşlılarımıza, 6,2 katrilyon tutarında kaynak aktardık. 540 km bölünmüş yol ilave ettik. Toplam maliyeti 980 trilyon olan 9 adet yol projemizin yapımı devam ediyor.

"BUNLARA KAĞNI VERELİM"

Adaylardan bir tanesi Sivas'a yüksek hızlı tren istemiyormuş. Göçü artırırmış. Bunlara kağnı verelim. Kafaya bak. Şehrimize 3 hızlı tren projesi kazandırıyoruz. Kazandırdıklarımızdan birisi de GAP Havalimanıdır. Nereden nereye! GAP'ın en önemli illerinden birisi Şanlıurfa. Bu bölgenin en büyük sıkıntısı işsizlik. İşsizliğin çözümü de GAP'ı harekete geçirmektir. Bunun için GAP'ın hızlandırdık.

Haberin Devamı

"SUÇLULAR HESAP VERECEK"

Suruç'ta yaşanan elim hadise soruşturuluyor. Suçlular adalet önünde hesap verecek.

"10 KATRİLYON TARIMSAL DESTEK VERDİK"

Şanlıurfa'nın içme suyu meselesini Atatürk Barajı'ndan su getirmek suretiyle çözdük. Bunların dışında 2 baraj ve 4 gölet inşa ettik. Çiftçilerimize son 16 yılda toplam 10 katrilyon tarımsal destek verdik. 9 tarımsal ovamızı sit alanı olarak koruma altına aldık. 2002 yılına kadar sadece bir organize sanayi bölgesi kuruluyken bugün 5 organize sanayi bölgesinde 20 bin 200 kişi istihdam ediyor. Önümüzdeki dönemde Şanlıurfa'yı lokomotif şehirlerden birisi haline getiriyoruz.

"SEN KİMSİN YA?"

Ya 2053, 2071 vizyonlarımıza koşacağız ya da 1970'lerin 1990'ların tedirginliğiyle kendi içimize kapanacağız.Milletimizin kökeniyle inancıyla, kıyafetiyle uğraşana, vesayete karşı biz mücadele ettik. Çıkmış diyor ki Bay Kemal 'Başörtüsü sorununu ben çözdüm.' Sen kimsin ya? Senin vekilin ikna odalarında benim kızlarımın başını açtı sen kimsin? Biz FETÖ'cüleri de biliyoruz. Bay Kemal'in Bay Muharrem'in ağzından terörle mücadele duydunuz mu? Mahallelerimizi çukurlarla doldurdular. Hepsinin üstesinden geldik. Sınır ötesi operasyonlarda en büyük desteği sizden aldık. 'Dünya 5'ten büyüktür' dedim arkamda milletimi gördüm.

Haberin Devamı

"İKİSİNİN TEK DERDİ CHP'NİN BAŞINA KİMİN GEÇECEĞİ"

Ötekiler hapıs sapır konuşuyor. Bir anamuhalefetimiz var evlere şenlik. Genel başkan ayrı telden aday ayrı telden çalıyor. İkisinin tek derdi seçimden sonra CHP'nin başına kimin geçeceği. Öteki parti zaten talimatı Kandil'den alıyor. Kürt kardeşlerimize bunlar zulmetti. Bizim için fark etmez. Hepsini severiz. İnkar politikalarını reddettik baskıcı politikaları ayaklarımızın altına aldık. 3 gün kaldı. Milletvekili diye Ankara'ya gönderdiklerinin arkasından uyuşturucu baronları çıkıyor.