Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seçimlerden sonra adaylık konusunda düzenleme yapacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seçimlerden sonra adaylık konusunda düzenleme yapacağız

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seçimlerden sonra adaylık konusunda düzenleme yapacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yalova'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda halka seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonrası cumhurbaşkanlığı adaylığı şartları arasına sadece hükümlü olmayı değil, tutukluluğu da koyacaklarını bildirdi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Haberin Devamı

Ülkemizin yeni yönetim sistemini 16 Nisan'da milletimizin desteği ile getirdik. Bir asıra damga vuracak seçim için milletimizin huzurundayız. Ülkemizi 10 büyük ekonomi arasına sokmak için sizden destek istiyoruz. Bizim kimseye diyet borcumuz yoktur. Ne yapıyorsak milletimiz için yapıyoruz. Bugüne kadar beşer planında kimsenin önünde eğilmedik.

"BAY ÖĞRETMEN Mİ YOKSA BU KARDEŞİNİZ Mİ?"

Yalova'nın kıymetini bildiğimiz için 16 yılda Yalova'ya 11.5 katrilyon yatırım yaptık. Eğitimde 916 yeni derslik yaptık. Yalova'yı üniversiteyle kim buluşturdu? Bay öğretmen mi buluşturdu yoksa bu kardeşiniz mi buluşturdu? Bay Muharrem diyor ki ben fizik öğretmeniyim saygı duyarım ama biz burada nice üniversite öğrencileri yetiştiriyoruz. Üniversitemizi yeni 4 fakülte ve 2 meslek yüksekokulu ile güçlendiriyoruz.

Haberin Devamı

"MİLLETİM 24 HAZİRAN'DA KİME OY VERECEĞİNİ İYİ BİLİYOR"

Yalova'ya spor salonu, gençlik merkezi yaptık. Biz yaptık biz. Sağlıkta 14 adet tesis yaptık. İlave olrak 400 yataklı bir devlet hastanesi yapmak için de çalışmalarımız devam ediyor. Yıl bitmeden de inşallah temelini atıyoruz. Yaşlılarımıza, engellilerimize 330 trilyon lira yatırım yaptık. Bay Kemal ne diyor, engellileri kendi haline bıraktınız. El insaf ya. Genel Başkan yalan söyler, cumhurbaşkanı adayı yalan söyler. Yalanı bırakın ya. Benim milletim 24 Haziran'da kime oy vereceğini iyi biliyor. Yalova'yı yeni TOKİ projeleri ile destekleyeceğiz. 2002'ye kadar 25 kilometre yol yapıldı. Biz 16 senede 55 kilometre ilave ettik.

"4'ÜNCÜ KÖPRÜYÜ NEREYE YAPACAKSIN?"

"İzmir-İstanbul Otoyolu, aynı zamanda Yalova'nın projesidir. İzmit Körfezi'ni geçen Osmangazi Köprüsü ile Altınova-Gebze yolunu trafiğe açtık. Ne çileler çektiniz değil mi? Osman Gazi'yi yaptık, hemen Yalova'ya. Bay Kemal de oradan geçiyor. Ama istemiyor. İstemiyorsan arabalı ile geçersin. 4'üncü köprüyü de ben yaparım diyor. Nereye yapacaksın? Adres veremiyor. Çalışmamış dersine. Bu aşk ister aşk. Rahmetli Neşet baba ne derdi, aşk ile koşan yorulmaz derdi. Biz aşığız aşık. Biz bu dağları bu aşkla deldik."

"MUHARREM İNCE'NİN YALOVA'YA BİR FAYDASI OLDU MU?"

Bu kişi dört dönemdir Yalova milletvekili. Bu kişinin Yalova'ya bir faydası oldu mu? Tuğla üstüne tuğla koydu mu? Bundan sonra yaparsa yine kim yapar? AK Parti yapar. Ama hakkını yemeyelim bu milletvekilinin Yalova'ya bir hayrı dokunmamış olsa da yaptığı bazı şeyler var. Edirne'de PKK terör örgütünün arkasında olduğu malum siyasi partinin sözde genel başkanını ziyaret ediyor. Benim milli, yerli inançlı Yalovalı kardeşim böyle birisini asla desteklemez. Bırakın çıksın diyor.

Haberin Devamı

"TUTUKLUDAN ADAY OLMAZ"

Şimdi içeride bulunan kişinin başını çektiği kişiler. Bunu aday gösterdiler. Seçimi atlatalım, aday olma şartına tutukluluğu da ekleyeceğiz. Burası ne ya, yol geçen hanımı? Yalovalıların bunla ne işi olur ya. Diyarbakır'da bunu karşılayanların tamamı Edirne'deki adamın taraftarı.

"BAK BAY MUHARREM BEN SIRADAN BİR ADAY DEĞİLİM"

Şimdi kafayı takmış İsmail Metin Temel Paşa'ya. Ben iftarda konuşma yapıyorum, Temel Paşa'da yanındakilerle alkışlıyor. Bak Bay Muharrem, ben sıradan bir aday değilim. Ben Anayasa'ya göre Başkomutan sıfatını taşıyorum. Bunu ben değil, Anayasa söylüyor.

"MÜJDE VEREYİM: AKINCI UÇAĞIMIZ GELİYOR"

Ben 5 tane babayiğidi buldum şuanda yerli otomobilimizi üretiyoruz. CEO'sunu atadık. 2019'da prototipi bitecek. 2021'de seri üretime başlayacağız. Bu otomobil Bay Muharrem'in sandığı gibi geçen asrın teknolojisi değil en son teknoloji ile elektrikli ve hatta sürücüsüz otomobil konseptine göre geliştiriliyor. Şuanda İHA'lar SİHA'lar nasıl çalışıyor. Bir müjde vereyim; Bir de şimdi Akıncı uçağımız geliyor. Bize Amerika İHA vermedi. SİHA vermedi. Bugün git yarın gel dedi. İsrail verdi, İsrail'in verdikleri de arıza yaptı. Şimdi artık kötü komşu bizi ev sahibi yaptı.

Haberin Devamı