Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Söylemek istemezdim ama...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Söylemek istemezdim ama...

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Söylemek istemezdim ama...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu İmam Hatip Lisesi açılışında konuştu. Erdoğan, tek parti döneminde din kurumlarının kapısına kilit vurulduğunu söyledi, "Söylemek istemezdim ama bilmeyenler vardır onun için söylemem gerekir diye düşünüyorum; Bazı öğretmenlerimiz bize 'Ölü yıkayıcısı mı olacaksınız, niye buralara geldiniz?' derdi" ifadelerini kullandı.

İşte satır başları...

Buraya geldiğim günleri hatırlıyorum ne meşakkatli günlerdi.

İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu Lisesi başlı başına bir ekoldür. Biz öğrenciyken başka İmam Hatip yoktu. Mezunu olmakla iftihar ediyorum. Buradan belediye başkanları, milletvekilleri, bakanlar, cumhurbaşkanları yetişti. Söylemek istemezdim ama bilmeyenler vardır onun için söylemem gerekir diye düşünüyorum; Bazı öğretmenlerimiz bize 'Ölü yıkayıcısı mı olacaksınız, niye buralara geldiniz?' derdi. Ölü yıkamayı aşağılayanlar olmuştu. Gassal denilenleri yetiştirmek için bu okullar vardı. Devran değişti. Buralardan hamd olsun bizler yetiştik. Bilim adamları da yetişti. Yok yok. Baktılar ki bunlar farklı gidiyor bu sefer ön kestiler. Kapattılar. Öğrenci potansiyelini meşhur 28 Şubatla 600 binden 60 bine düşürdüler. Şimdi 1 milyon 300 bin öğrencisi var.
Bu okulun gönül dünyamdaki yeri bambaşkadır. Milletimiz İmam Hatip Okullarına sahip çıktı. En üst kat yatakhanemizdi. Gece üstümüze gelip örten büyüklerimizi unutmamız mümkün değildi. Babam beni Numan Kutulmuş'un babasına teslim etmişti. En önemli yöneticilerimizden biriydi.


"TEK PARTİ DÖNEMİNDE DİN KURUMLARININ KAPISINA KİLİT VURULDU"


İmam Hatip'le ilgili ilk adımlar tek parti döneminde atılmıştır. Amaç cenaze namazı kıldırmayı bilecek kadar dini bilgiye sahip kişilerin yetiştirilmesiydi. Tek parti döneminde köklü din kurumlarını kapısına kilit vuruldu. Milletimiz cenazesinin ortada kalacağından korkmaya başladı.

Ülkemizde milletimizin değerlerine karşı ilk savaşı tek parti açmışsa ikincisini de aynı kafaya sahip 28 Şubatçılar yapmıştır. Bu millet kendi küllerinden doğmak suretiyle ayağa kalkmıştır.

Bir nesli mahvetmeye, ümmeti parçalamaya gayret edenlere karşı siz dimdik ayakta duracaksınız. FETÖ gibi ahlaktan binasip, vatan haini olan bu ihanet şebekelerine karşı siz bizim ümidimizsiniz. Çok çalışacaksınız, iyi yetişeceksiniz.

Ülkemize ve milletimize yönelik sinsi planları olanların ilk hedef aldıkları yer eğitim olmuştur. FETÖ, PKK bunun adresidir fırsat vermeyeceğiz.