Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çapa Hasdal'a taşınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çapa Hasdal'a taşınacak

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çapa Hasdal'a taşınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde mezuniyet töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde mezuniyet töreninde konuştu. Törene 11. Cumhurbaşkanı Abbullah Gül'ün de katılması dikkat çekti. Erdoğan ve Gül yanyana oturdu.



Erdoğan törende önemli bir açıklama yaptı, Çapa'nın artık poliklinik hizmeti vereceğini, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin Hasdal'a taşınacağını söyledi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

Her alanda gençlerimizin azmine, birikimine ihtiyacımız var.

Türkiye, sahip olduğu en büyük gücü genç ve yetişmiş insan kaynağı olan bir ülkedir. Ülkemizin ilk tıp fakültesi olan bu çatıdan mezun olmak, öğrencilerimizin ömür boyu göğsünde taşıdığı bir ayrıcalık olacaktır.


"ÇAPA ARTIK SADECE POLİKLİNİK HİZMETİ VERECEK"


Yeni dönemde Çapa artık merkezde sadece poliklinik hizmeti verecek. Hasdal’da şehir hastaneleri projesinin benzerini uygulamaya koyacağız. Eğitim öğretimde öğrencilerimiz Hasdal’da olacak. 4 sene civarında oralar bitecektir.


"İNGİLTERE'DEKİ SALDIRIYI KINIYORUM"


İngiltere'deki saldırıyı ben de şiddetle kınıyorum. İngiliz halkının acısını paylaşıyoruz. Terörle mücadelede diğer ülkeler gibi İngiltere’nin de yanında olduğumuzu söylemek isterim.


"KARİYER YAPMANIN ÖNÜNÜ AÇALIM DEDİM"


Eski Türkiye'deki sağlık hizmetleri şifa dağıtmaktan ziyade vatandaşlarımızın omzuna yeni yükler bindiriyordu.

Rektörlerle konuşurken bir şey söyledim. Devlet hastanelerinde doktorlarımız var ama kariyer yapma şansı yok. Başbakanlığım döneminde oluyor bu. Doktoradan sonra kariyer yapmanın önünü açmaya mani var mı? Rektörümüz dedi ki yok. O zaman niye önünü açmıyoruz? O da doçent olabilsin profesör olabilsin.


"DİĞER PARTİLERDEN AYNISINI BEKLİYORUM"


Seçilme yaşını 18'e düşürdük. Bundan sonra 18 yaşını bitirmiş her gencimiz muhtarlıktan belediye başkanlığına seçimle gelen her alanda aday olabilecektir. Bu gencimize güvenmektir. Değişikliğin kağıt üzerine olmadığını MKYK'ya aldığımız gençlerle gösterdik. Diğer partilerden de aynısını bekliyorum.