Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan büyüme tahminini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan büyüme tahminini açıkladı

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan büyüme tahminini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜBA Ödül Töreninde konuştu. Erdoğan, "Artık ihtiyaçlarımızı kendi ürünlerimizle karşılar hale geldik. Bugün geldiğimiz yer bellidir ama asla yeterli değildir" dedi. Cumhurbaşkanı büyüme tahminini de açıkladı, " İnanıyorum ki yıl sonu itibariyle yüzde 7,5 oranında büyüme oranını yakalayacağız" ifadelerini kullandı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

Atomu parçalayınca bomba da yapabilirsiniz herkese yetecek elektrik de üretebilirsiniz. Biz bilimin insanlığın ortak paydasına hizmet edecek çıktılar üretmesinden yanayız.

Her konu gibi bilim de bazı ülkelerin tasallutu altındadır. Hiç şüphesiz bizim de eksiklerimiz, yanlışlarımız var. Coğrafyamız bugün sefalet içinde kıvranıyorsa kendimize soracağız. Türkiye her alanda olduğu gibi bilimsel çalışmalarda da bölgesinde öncülük etmek mecburiyetindedir.


"İHTİYAÇLARIMIZI KARŞILAR HALE GELDİK"


Fen ve mühensilik bilimlerinde, savunma sanayii başta olmak üzere devrim niteliğinde başarılar elde ettik. Şimdi insansız hava aracımızı da yapıyoruz, tanklarımıza başlıyoruz. Artık ihtiyaçlarımızı kendi ürünlerimizle karşılar hale geldik. Bugün geldiğimiz yer bellidir ama asla yeterli değildir. Ülkemizin geldiği yer itibariyle kimsenin yurtdışına gittiğinde daha fazla desteğe kavuşamayacağını rahatlıkla söyleyebilirim. Ülkemiz ekonomisini hedef alan bir çok saldırıyı püskürttük. Onun için üçüncü çeyrek büyüme oranları önemliydi. İnanıyorum ki yıl sonu itibariyle yüzde 7,5 oranında büyüme oranını yakalayacağız.

Girişimcilerimizin önünü açmak için 350 bin firmamıza 250 milyar lira kredi desteği sağladık. Biz üreten, ter döken herkesin yanındayız. Benzer başarıyı ihracatta yakaladık. Benzer başarıyı turizmde elde ettik. Dövüz kurunun yksekliği ekonominin gerçekleriyle ilgili değildir. Dövüz kurunda kısa sürede doğrunun bulunacağına inanıyorum. Ben yüksek faize karşı olduğumu burada tekrar açıklıyorum. Yüksek faizin olduğu ülkede enflasyonun düşmesi mümkün değildir. İnşallah 2018 yılı çok daha büyük başarılara imza attığımız bir yıl olacaktır. Biz kendimize güvendiğimizde aşamayacağımız engel yoktur. Uzun yıllar yaşanılan sıkıntılarda tarihimizle bağlantımızın kesilerek özgüvenimizin zedelenmesi yatar. Hedeflerimizi gerçekleştirmek için bilim insanlarının desteğine ihtiyaç var.