Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan Tusk ve Juncker ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tusk ve Juncker ile görüştü

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan Tusk ve Juncker ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Juncker ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile görüştü.

Erdoğan'ı görüşmenin yapılacağı AB Konseyi binasına girişinde Konsey Başkanı Tusk karşıladı. Erdoğan ve Tusk, toplantının gerçekleştirileceği salona kadar beraber yürüdü.

Salon önünde ise Erdoğan'ı AB Komisyonu Başkanı Juncker karşıladı. Daha sonra Erdoğan, Tusk ve Juncker, el sıkışarak gazetecilere görüntü verdikten sonra görüşmeye geçti.

MÜLTECİ ANLAŞMASININ HAYATA GEÇİRİLMESİ


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AB Konseyi Başkanı Tusk ve AB Komisyonu Juncker ile yaptığı görüşmede Türkiye-AB ilişkileri konuşuldu. Görüşmede, Türkiye ile AB arasında Mart 2016’da imzalanan mülteci anlaşmasının hayata geçirilmesi gerektiği vurgulandı. Olumlu bir atmosferde geçtiği belirtilen görüşmede, Türkiye-AB ilişkilerinin yeniden canlandırılmasının önemine, ayrıca terörle mücadelede işbirliğini güçlendirmenin gerekliliğine de değinildi. Kıbrıs meselesiyle ilgili olarak ise adil ve kalıcı bir çözüm bulunmasının önemli olduğu ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın NATO Zirvesi çerçevesinde de ikili temaslarda bulunacağı kaydedildi.

TUSK TWİTTER'DAN AÇIKLADI


AB Konseyi Başkanı Tusk görüşme sonrası Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "işbirliğinin gerekliliği" konusunu görüştüklerini belirterek, "insan hakları konusunu Erdoğan ile görüşmenin odağına taşıdığını" kaydetti.

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in sözcüsü Margaritis Schinas da görüşme öncesi Twitter'da yaptığı paylaşımda "AB ve Türkiye birlikte çalışmak zorundadır ve birlikte çalışacaktır" ifadelerine yer vermişti.

Erdoğan, Tusk ve Junker'le görüşmesinin ardından Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Antonio Tajani ile bir araya geldi.