Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Aliyev'den ortak açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Aliyev'den ortak açıklama

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Aliyev'den ortak açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile ile birlikte Külliye'de ortak basın toplantısı düzenledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

"Can Azerbeycan inşallah bölgesinin istikrar abidesi olarak parlamaya devam edecektir. Azeybaycan'la müşterek çalışmaya devam edececğiz ve bu konuda kararlılığımız tamdır. TANAP projesinin açılışı Haziran ayında gerçekleştirilecektir. Seçim öncesi milletimize ve Dünyaya müjdemiz olacaktır.

"Azerbaycan ile ekonomik alanda yerli ve milli paraya inşallah geçişimiz olacaktır. Yerli ve milli sanayii'de de inşallah çalışmalarımızı tamamlayacağız, ikili ilişkilerimizin yanısıra Azerbaycan'la Gürcistan - Türkmenistan - İran ve Pakistan ile birlikte 3'lü işbirliği mekanizmaları da çok önemlidir. Bu mekanizmalar da ülkemiz ve projelerin takibi için büyük önem arzediyor"

"Değerli arkadaşlar, 28 mayıs 2018 tarihi Azerbaycan'ın bağımsızlığını ilan etmesinin 100'üncü yıldönümüdür. Azerbaycan halkını tebrik ediyorum. Çanakkale Destanı'nda Bakü'nün ruhuna şahit olursunuz. Ortak duruşumuz, yukarı karabağda'da Afrin'de devam ediyor. 15 Temmuz 2016 hain darbe girişimi sonrasında bize geçmiş olsun dileklerini ileten liderderlen biri İlham Aliyev kardeşlerimden biridir, Azerbaycan bugün bize FETÖ ile mücadele en çok destek veren ülkelerden biridir,. Zeytin Dalı'nda da bizimle hep beraber oldular, Biz de Yukarı karabağ sorununu hep kendi sorunumuz olarak gördük. BM kararları çerçevesinde oranın da çözümü olmalıdır. Askeri ve Savunma alanınlarında işbirliğimizi de güçlendirme çalışmalarımız sürdürmektedir"

"Değerli konuklar 7. konsey toplantısı hem aramızdaki bağların güçlenmesi hem de kritik kararların alınması bağlamınıda çok faydalı olmuştur. İmzalanan anlaşmalar bunun kanıtıdır ve bundan sonra da çalışmalarımıza devam edececeğiz, Burdan bir kez daha Aliyev'e teşekkür ediyorum Azerybaycan halkını en kalbi duygularımla selamlıyorum"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ise;

"Dağlık Karabağ meselesinde Türkiye kadar bize destek veren başka bir ülke olmamıştır, onlara teşekkür ediyoruz. Avrasya'nın enerji ve ulaştırma haritasını yeniden tertip ediyoruz. Türkiye ile hayata geçirdiğimiz projelerin büyük manası vardır. Bu projeler güvenliği ve istikrarı temsil eden projelerdir" dedi;