Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Binali Yıldırım'dan 15 Temmuz Şehitliği'ne ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Binali Yıldırım'dan 15 Temmuz Şehitliği'ne ziyaret

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Binali Yıldırım'dan 15 Temmuz Şehitliği'ne ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, Edirnekapı'daki 15 Temmuz şehitliğini ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, Başbakan Binali Yıldırım'ın ardından Edirnekapı'da bulunan 15 Temmuz Şehitliği'ne geldi.

Erdoğan'ı şehitlik kapısında çok sayıda bakan ile İstanbul Valisi Vasip Şahin, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın karşıladı.

15 Temmuz Şehitlerini anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri bugün başlıyor. Yurdun dört bir yanında etkinlikler düzenlenecek.



Bugün başlayan etkinlikler kapsamında ilk olarak 81 ilde şehit kabirlerine ziyaretler düzenlenecek.


BAŞBAKAN'IN ZİYARETİ


Ziyaret sırasında Başbakan Yıldırım'a Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve ilçe belediye başkanları eşlik etti.

Başbakan Yıldırım'ın şehitliğe giriş esnasında vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildiği görüldü.


15 TEMMUZ ANMA ETKİNLİKLERİ BUGÜN BAŞLADI


15 Temmuz'un yıl dönümü etkinlikleri kapsamında törenler 11-16 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek. Bugün, 15 Temmuz'da şehit olanların kabirlerine ziyaretler gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bu anma törenleri kapsamında Şehit Ömer Halisdemir ve Şehit Erol Olçok'un kabirlerini ziyaret edecek. Erdoğan'a Meclis Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Yıldırım da eşlik edecek.