Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Amerika'ya boykot kararı... iPhone satılmayacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Amerika'ya boykot kararı... iPhone satılmayacak mı?

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Amerika'ya boykot kararı... iPhone satılmayacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün "İktidarının 16. Yılında AK Parti Sempozyumu"nda konuştu. Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından ATO Congresium'da düzenlenen sempozyumda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerika'ya elektronik ürünlerde boykot uygulanacağını açıkladı ve "Onların iPhone'u varsa öbür tarafta Samsung var. Kendi ülkemizde Venus var Vestel var." dedi. Bu açıklama sonrası vatandaşlar "iPhone satılmayacak mı?" sorusunu sormaya başladı.

"iPhone satılmayacak mı?" Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Amerika'ya elektronik ürünlerde boykot uygulanacağını açıklamasının ardından bu soru gündem oldu.

Haberin Devamı

iPHONE SATILMAYACAK MI?

Erdoğan konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Ben milletime inanıyorum. Onlar yoğun bir şekilde şuanda Türk Lirası'nı hemen alıp doları bankalarda bozdurduğunu görüyorum. Mesele bu! Dolar, hemen bozdurulup TL'nin onurunu korumamız işte bunlara en güzel cevap olacaktır. Dün siyasi özgürlüğümüzü birbirimize kenetlenip darbecilerin silahlarına karşı korumuştuk. Bugün de ekonomik özgürlüğümüzü birbirimize kenetlenerek koruyacağız. Ekonomik tetikçilere vereceğimiz en güzel cevap işimize dört elle savunmak olacaktır. Depoları kilitlemenin anlamı yok, ihraç, ihraç, ihraç... Üretimi askıya alalım dersek çok ciddi yanlış yaparsınız. Üretim, üretim, üretim yola devam. Daha çok ter döküp emek vereceğiz. Dışarıdan dövizle aldığımız her ürünün daha kalitelisini üretip biz dışarıya satacağız. Amerika'nın elektronik ürünlerine biz boykot uygulayacağız. Onların iPhone'u varsa öbür tarafta Sadedi.

Haberin Devamı