Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gençlere büyük müjde

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gençlere büyük müjde

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gençlere büyük müjde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bunlar kıraathane deyince kumarhane anlıyor. Bay Muharrem ben biraz bilirim Arapça’yı. Kıraat okumak demek. Kıraathane okuma evi. Gençlerimizi o kötü alışkanlıklardan kurtaralım istiyoruz. Kek var, çay var. Ya ben kek diyorum onlar keklik anlıyor. Bu işsizlik alameti diyor. Ya çocuklarımız elden gidiyor ya, onları kurtarmak için millet kıraathaneleri yapacağız" dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Haberin Devamı

Trabzonlu, Trabzon’u seçimden seçime hatırlayanları da, her fırsatta sizlerle olanı da iyi bilir. Milletvekili transferine kadar yapmadık rezillik bırakmadılar. 15 milletvekili başka bir yere gönderdiler mi? Bunlardan bir şey olmaz. Bunlar milli iradeyi siyaset mühendisliği masalarında meze yapacak demokrasiye ihanet içindeler. Trabzon 24 Haziran’da bunlara milli iradeye nasıl sahip çıkılır gösterecek mi? Trabzon bir kez daha tercihini hizmet siyasetinden yana kullanıyor mu? Biliyorsunuz bu seçimlerle MHP ile yani ülkücü arkadaşlarımızla ittifak içinde giriyoruz. Yanımızda rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun emaneti alperenler de var. Vakit Trabzon vakti, vakit Türkiye vakti diyor muyuz? Biz hizmet siyaseti derken bunun sadece lafını etmiyoruz. Yaptığımız icraatlarla, yeni projelerle ülkemizi 2023 hedeflerine hazırlıyoruz. Geçtiğimiz 16 yılda Trabzon’a da 28 katrilyon yatırım yaptık.

Haberin Devamı

"ÖNCE BENİM BEĞENMEM LAZIM"

Trabzon demek biraz da futbol demektir. Trabzon’a 41 bin seyirci kapasiteli Şenol Güneş Stadı’nı kazandırdık mı? Biz söz veririz yaparız. İnşallah bu stat gelecekte Trabzon’un şampiyonluk maçlarının oynandığı stat olacaktır. Peki Avni Aker, Akçaabat ne olacak, tabii millet bahçesi olacak. Bu tabii ham hali. Bitmiş hali değil,. Proje üzerinde mimarlardan çalışma istedim, çalışıyorlar. Trabzon’a en yakışanını yapacağız. Çünkü önce benim beğenmem lazım.

"MİLLET KIRAATHANELERİNİ YAPACAĞIZ"

Bir de millet kıraathanesi. Ama bu anamuhalefet benim kıraathane lafımdan hala bir şey anlamadı. Bunlar kıraathane deyince kumarhane anlıyor. Bay Muharrem ben biraz bilirim Arapça’yı. Kıraat okumak demek. Kıraathane okuma evi. Gençlerimizi o kötü alışkanlıklardan kurtaralım istiyoruz. Mesela burası Zeytinburnu’nun. 17 bin kitap var. Kek var, çay var. Ya ben kek diyorum onlar keklik anlıyor. Bu işsizlik alameti diyor. Ya burada öğrencilerimiz çalışıyor. 24 saat. Ya çocuklarımız elden gidiyor ya, onları kurtarmak için 100,200, 300, 400, 600, 800 metrekare illere göre bu tür millet kıraathaneleri yapacağız. Bunların adımlarını atacağız.

Türkiye büyümede Hindistan’dan sonra G20 ülkeleri arasında ikinci sırada 7,4 ile. OECD ülkeleri arasında birinci sırada. Geçen çıkmış Malatya’da çiftçi kardeşim, esnaf kardeşim bu büyümeden sizin cebinize bir şey girdi mi diyor. Ya engelli kardeşlerimize verdiğimiz hizmet nereden gidiyor. Bu okullar, hastaneler nereden yapılıyor. Milli bütçeden yapılıyor.

Haberin Devamı

"OVİT TÜNELİ'Nİ BUGÜN AÇIYORUZ"

20 adet yol projemiz devam ediyor. Bunların tamamı 2 yılda tamamlanacak. Karadeniz’i Doğu Anadolu’ya bağlayan Zigana’yı aşılmaz olmaktan çıkarıyoruz. Tüneli önümüzdeki sene açıyor, mesafeyi 10 km düşürüyoruz. Ovit Tüneli ve bağlantı yollarını bugün açıyoruz.

GENÇLERE BÜYÜK MÜJDE

Önümüzdeki dönemde 100 bin gencimize okudukları şehirde sosyal projelerde asgari ücret karşılığında çalışacak. Her yıl tam 100 bin öğrenci bu şekilde okul hayatını sürdürdüğü şehire de hizmet edecek.