Siyaset Cumhurbaşkanı Gül: Kemerlerinizi muhakkak takın
Paylaş
Cumhurbaşkanı Gül: Kemerlerinizi muhakkak takın

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yazılı bir açıklamayla bayram mesajı verdi

Gül'ün bayram mesajı şu şekilde:

"Bir kez daha hep beraber Kurban Bayramı’nı idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yurt içindeki ve yurt dışındaki bütün vatandaşlarımın mübarek Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum. Bu Bayram'ın ülkemiz için, bütün Müslüman âlemi için ve bütün insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bayramlar, bildiğiniz gibi bizim için neşe günleridir, bizim için dayanışma günleridir. Bin yıl boyunca bu topraklar üzerinde yaşayan hepimiz, bayramlar vasıtasıyla birbirimize kenetlendik, manevi tarafımızı kuvvetlendirdik, moral değerlerimizi kuvvetlendirdik.

İşte bayramlar, bu yönde çok büyük fonksiyonlar gördü. Bugün de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak hepimiz, hep beraber bu Bayram da büyük bir mutluluk duyuyoruz. Şunu unutmayalım ki: Büyük bir ülkenin evlatlarıyız, büyük bir ülkenin vatandaşlarıyız. Ülkemizin her köşesi birbirinden daha renkli, birbirinden daha zengindir.

Ülkemizin her köşesinin ayrı gerçekleri vardır. Bütün bunlar, bu ülkenin zenginlikleridir. Hep beraber kaynaşarak bu zenginliği tatmanın idraki içerisinde olmalıyız. Şüphesiz ki, büyük ülkelerin sorunları da olacaktır. Bu sorunlar, siyasi sorunlar, ekonomik sorunlar, sosyal sorunlar, ama bütün bunları konuşarak, tartışarak kendimiz çözeceğiz; bundan eminim.

Şunu unutmayalım ki: Birbirimizi sevmemiz ve saymamız gerekir. Sevgi, aileden başlayacak. Arkadaşlık, dostluklar nihayet vatanımızı, ülkemizi sevgiyle devam edecektir. Bu konulara ne kadar çok önem verirsek, o kadar çok pozitif gündemle düşünmeye başlarız"

"TÜRKİYE BUNLARI YAPIYOR, BİZ NİYE YAPAMIYORUZ?"

"Türkiye’nin problemlerinin çözüleceğine eminim. İnanın bana, Türkiye bütün çevresine bir ilham kaynağı olmuştur. Türkiye’nin ekonomik gelişmesi, Türkiye’deki demokratik gelişmeler, Türkiye’nin çok canlı kültürel hayatı, Türkiye’deki çoğulculuk; bütün bunlar gerek Doğu’da gerek Batı’da gerek komşularımızda büyük bir ibretle ve takdirle izlenmekte ve bazıları “Türkiye bunları yapıyor, biz niye yapamıyoruz?" diye kendi kendine sormaktadır.

Onun için bazen mum dibine ışık vermez, bazen evin içinde büyüyen çocuğun büyüdüğünün farkına varmayabiliriz. Ama inanın ki, Türkiye çok köklü bir değişim içerisinden geçiyor. Bu değişimin tabii ki bazı sancıları olacaktır. Ama bunları bir büyüme sancısı, pozitif sancı olarak görmemiz gerekir ve geleceğe hepimiz çok daha olumlu, çok daha ümitli bakmamız gerekir ve bu uğurda tabii ki hepimizin çok çalışması gerekir.

İşte bayramlar vesilesiyle bunları bütün vatandaşlarım, sizlerle paylaştım. İnanıyorum ki, sizler de benimle aynı fikirdesiniz. İnanıyorum ki, Türkiye’yi yöneten herkes de, bu yönde çok daha büyük çaba sarf edecektir"

"SEYAHAT EDERKEN FAZLA HIZLI GİTMEYİN"

"Bayramlar tabii ki neşeli günlerdir, ama maalesef bazen dikkatsiz olunca, bu neşeli günler hepimize çok acılı günler haline dönüşmektedir. Bununla da trafiği kastettiğimi eminim ki anlamışsınızdır. Yollarımız çift yol oldu, bundan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Ama trafik kurallarına uymazsak, trafiğe dikkat etmezsek, çok büyük acıları yaşarız.

Unutmayın ki, trafik kurallarına uymak, hepimiz için mecburiyettir, hepimiz yapmalıyız. Bakın, açık konuşayım size; ben şehir içerisinde bile seyahat ederken, havaalanına gidip gelirken, arka koltukta oturmama rağmen, kemerimi takarım. Herkese tavsiye ediyorum; kemerlerinizi muhakkak takın. Ön koltukta da olsanız, arka koltukta da olsanız, takın. Seyahat ederken fazla hızlı gitmeyin. Yollar güzel bile olsa, ufak bir dikkatsizlik, çok büyük kazalara sebebiyet vermektedir.

Ümit ediyorum ki, bu Bayram, bu uzun tatil, inşallah üzücü geçmeyecektir. Son olarak şunu söyleyerek bitirmek istiyorum: Kurban Bayramı, aynı zamanda birçok vatandaşımızın Hac görevini yapmalarına da vesile olmakta. Hacca giden bütün vatandaşlarımı da tebrik ediyorum. Onların da sağ salim yurda dönmelerini temenni ediyorum. Bir kez daha bütün vatandaşlarımın Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum, onlara aydınlık günler diliyorum. Herkese sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum, küçüklerin gözlerinden öpüyorum."

(DHA)

2

Haberin Devamı