Siyaset Cumhurbaşkanı Gül: Mısır ile Türkiye bir elmanın iki yarısı gibidir
Paylaş
Cumhurbaşkanı Gül: Mısır ile Türkiye bir elmanın iki yarısı gibidir

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Ümit ediyorum ki ilişkilerimiz tekrar rayına oturur. Türkiye ile Mısır bir elmanın iki yarısı gibidir" dedi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise "Ümit ediyorum ki ilişkilerimiz tekrar rayına oturur. Türkiye ile Mısır bir elmanın iki yarısı gibidir" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Gül, Giresun Valiliği’ne yaptığı ziyaret sırasında, "Mısır yönetiminin, Türkiye'nin Kahire Büyükelçisinin ülkeden ayrılmasına ilişkin" kararının sorulması üzerine, "Orada olağanüstü bir dönem var. Ümit ederim ki bütün Türkiye ve Mısır arasındaki bu duruma geçici, konjonktürel bakmamız gerekir. Mısır'ın da biran önce demokrasiye tekrar kavuşmasını temenni ederiz" dedi.

Türkiye ve Mısır'ın Akdeniz'in iki yakasında bir elmanın adeta iki yarısı gibi olduğunu vurgulayan Gül, "Akdeniz'in güneyine baktığımızda Mısır gibi büyük bir devlet, kuzeyine baktığımızda Türkiye gibi büyük bir devlet vardır. Dolayısıyla tarih boyunca da çok sağlam ilişkilerimiz olmuştur. Türk iş adamlarının çok önemli faaliyetleri var. Şüphesiz ki tabii Mısır'da olup bitenlerden çok üzüldük, bunu açıkça da paylaştık. Ümit ediyorum ki ileride bütün bunlar tekrar rayına oturur" diye konuştu.

Haberin Devamı