Siyaset Cumhurbaşkanı Gül saldırıyı lanetledi
Paylaş
Cumhurbaşkanı Gül saldırıyı lanetledi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hakkari'de 8 askeriin şehit olması nedeniyle yayınladığı mesajda; "Bu hain saldırıyı lanetliyorum" dedi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün mesajı şöyle:

"Hakkari/Şemdinli bölgesinde, teröristlerce bir sınır bölüğümüze düzenlenen saldırıda 8 askerimizin şehit olmasını ve 14 askerimizin de yaralanmasını büyük bir üzüntü ve nefretle karşılıyorum.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ailelerinin ve tüm milletimizin başı sağolsun. Bu hain saldırıyı lanetliyorum. Şunu bir kez daha vurgulamak isterim ki:

Bu saldırıların, Devletimizi ve milletimizi zayıflatacağını, halkımızın huzur ve güvenliğini bozacağını düşünenler, büyük gaflet içindedirler. Terörü kullanan, onu himaye eden ve destek verenler, hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklardır. Terör örgütlerinin en büyük korkusu, daima gerçek bir demokrasi olmuştur.

PKK KARAKOL BASTI: 8 ŞEHİT
OPERASYON YOLUNDA 2 ŞEHİT
BAHÇELİ: BÖLGEDE OHAL İLAN EDİLSİN
BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN İLK AÇIKLAMA

Halkımızın demokratik standartlarının yükselmesini kendisine tehdit olarak gören terör örgütü, bu son hain saldırısıyla gerçek yüzünü ve amacını bir kez daha herkese göstermiştir.

Tüm dünyaya ilan etmek isterim ki; ülkemiz teröre karşı en güçlü ve en etkili şekilde, topyekun bir mücadele içindedir. Her zaman vurguladığım gibi, Türkiye’nin birinci önceliği de budur. Terör örgütü bitirilene kadar bu mücadele büyük bir kararlılıkla sürdürülecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine ve tüm güvenlik güçlerimize, bu mücadelede gösterdikleri üstün başarı ve fedakarlıkları için bir kez daha minnet ve şükranlarımı sunuyorum. En değerli varlıklarını bu ülke için feda eden ailelerimizin acısını yürekten paylaşıyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”

Haberin Devamı