Siyaset Cumhurbaşkanı Gül veda resepsiyonu düzenledi
Paylaş
Cumhurbaşkanı Gül veda resepsiyonu düzenledi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bugün Çankaya'da bir vedad resepsiyonu verdi..

Çankaya Köşkü'nde verilen veda resepsiyonunda Abdullah Gül kısa bir konuşma yaparak davete katılanlara teşekkür etti. Gül yakın çevremizde yaşanan savaşlara da dikkat çekti.

Haberin Devamı

Erdoğan'ın ve Genelkurmay Başkanı'nın da katıldığı resepsiyona CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu katılmadı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bu akşam devlet erkanına vereceği veda resepsiyonunda, Cumhuriyet Bayramı başta olmak üzere diğer resepsiyonlardaki uygulamanın aksine konuklarını eşiyle birlikte tek tek el sıkarak karşılamadı. Konuklar tören salonuna alındıktan sonra Gül ve eşi salona girdi.

Cumhurbaşkanlığına veda edecek olan Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül resepsiyona geldikten kısa bir süre sonra Başbakanlığa veda edecek olan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan da resepsiyon alanına geldi.

ABDULLAH GÜL'ÜN VEDA KONUŞMASI

Sayın seçilmişcumhurbaşkanı sayın Emine Hanım. 11. cumhurbaşkanlık görevim sona ermek üzere. Eşimle birlikte size teşekkür ediyorum. 12. Cumhurbaşkanı seçilen sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı ve eşini tebrik ediyorum. Kendilerine cenabı Allah'ın yardımcı olmasını diliyorum.

Haberin Devamı

Görev sürecim boyunca ülkemizin huzur ve istikrarını dışarıda da gücünü korumasına özen gösterdim. Demokratik çoğunculuk, insan haklarına dayalı bir anlayışa sahip olduk. Türkiye'de de bugün çok şükür kusurlarını ve eksikliklerini giderme yeteneğine sahip olduğunu görüyoruz. Son günlerde başta yakın çevremiz olmak üzere insanlığın geldiği uygarlık düzeyine rağmen yaşanan acı gelişmeleri endişe ile görüyorum. Türkiye'nin herzamankinden güçlü, bölge ve dünya barışına da ihtiyacımız olduğunu vurgulamak istiyorum.

Türkiye'nin 21. yüzyılda daha seçkin bir yerinin olduğunu belirtmek istiyorum. Önümüzdeki hafta STK'larla bir araya geleceğiz.