Siyaset Cumhurbaşkanı Gül'ü, Baydemir karşıladı
Paylaş
Cumhurbaşkanı Gül'ü, Baydemir karşıladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin özerklik ve iki dilli yaşamı yoğun olarak tartıştığı şu günlerde Diyarbakır'a kritik bir ziyaret gerçekleştiriyor

Diyarbakır'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül coşkusu yaşanıyor. 10 yıl aradan sonra ilk kez bir cumhurbaşkanı'nın ziyaret ettiği Diyarbakır'da, vatandaşlar Cumhurbaşkanı Gül'ü karanfille karşıladı. Gül, ilk olarak Diyarbakır Valiliği'ni ziyaret ediyor.

GÜL'Ü KARANFİLLERLE KARŞILADILAR

Diyarbakır Valiliği'ne gelen Cumhurbaşkanı Gül burada da vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaştı. Vatandaşların bazıları Gül'e mektup vermeye çalışırken, diğerleri de çiçekler attı.

Cumhurbaşkanı Gül halkla selamlaşmasının ardından, polis mangasını selamlayarak Diyarbakır Valiliği'ne girdi.

HAVAALANINDA KALABALIK KARŞILAMA

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ANA uçağıyla Diyarbakır'a indi. Gül'ü, havaalanında Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir başta olmak üzere kalabalık bir bürokrat grubu karşıladı.

Gül'ün karşılanması sırasında Diyarbakır semalarında jetler uçtu. Jetlerin, güvenlik için mi yoksa rutin uçuş için mi uçtuğu bilinmiyor. Cumhurbaşkanı Gül, askeri kıtayı selamladıktan sonra kendisini karşılamaya gelen vali, belediye başkanı, eski ve yeni milletvekilleriyle tokalaştı.

Gül, bunun ardından Diyarbakır folklor ekibinin kendisi için hazırladığı karşılama gösterisini izleyerek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

JETLER UÇTU

Tam bu sırada, Diyarbakır semalarında jetler uçtu. Jetlerin, güvenlik için mi yoksa rutin uçuş için mi uçtuğu bilinmiyor. Fotoğraf çekiminin ardından Gül, havaalanı çalışanlarını selamladıktan sonra alandan ayrıldı.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer4374","4374","201012","4374-4.jpg");



MGK toplantısının ardından dün akşam yapılan açıklamada tek dil, tek bayrak, tek millet ve Türkçe vurgusu yapıldı. 'Bu gerçeği değiştirmeye yönelik hiçbir girişim kabul edilemez' denildi.

Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Aysel Tuğluk ise Demokratik Özerklik projesinin Türkiye'yi bölmenin değil, toplulukların kendi dil ve kültürlerini kullanarak birarada yaşama projesi olduğunu söyledi.