Siyaset Cumhurbaşkanı Gül'ün Erciyes hatırası
Paylaş
Cumhurbaşkanı Gül'ün Erciyes hatırası

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erciyes Dağı'nda yürüyüş yaptığı sırasında yayladaki kadın, çocuk ve çobanla sohbet ederken, kendisine ikram edilen kaymak, yoğut ve peynirden yedi

Cumhurbaşkanı Gül, eşofmanları ile Erciyes Dağı’nın 2 bin 200 metre yüksekliğindeki Tekir Yaylası’na oradan da Koçdağı eteklerindeki yaylalardan Melikgazi ilçesi Kıranardı Mahallesi’ndeki Büyükşehir Belediyesi’ne ait Kent Ormanı’na kadar 7 kilometrelik mesafeyi yürüdü.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanının yürüyüşüne Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Büyükşehir Belediye başkanı Mehmet Özhaseki, dünürü eski milletvekili Şaban Bayrak, il yöneticileri ve dostları katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül’ün, yürüyüşünden görüntü ve fotoğraf alınmasına korumalar ve jandarma izin vermedi. Gül, bugün Twitter üzerinden Erciyes Dağı ile ilgili notlar yazarak, çektirdiği fotoğrafları kendisini takip edenlerle paylaştı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, memleketi Kayseri’de yaptığı yayla gezisinin fotoğraflarını twitter hesabından paylaştı. Özellikle çocuklarla çekilmiş çok sayıda fotoğrafını da paylaşan Gül’ün bazı fotoğraflarında ise kucağında bir kuzu yer aldı. Gül kendisine yaylada rastladığı kadınlar tarafından hediye edilen bu kuzuyla da bir hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haberin Devamı

Yayladaki ailelerin yaptıkları yoğurt, kaymak, peynir ve ayranın tadına bakan Cumhurbaşkanı Gül, arkasına bir bölümü karla kaplı Erciyes Dağı’nı alarak tek başına ve yürüyüşe katılanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.