Gündem Cumhurbaşkanı kim oldu? Seçim sonuçları!

Cumhurbaşkanı kim oldu? Seçim sonuçları!

Paylaş
Cumhurbaşkanı kim oldu? Seçim sonuçları!

24 Haziran seçimlerinde oy sayımında yavaş yavaş sona geliniyor. Seçim sonuçları Türkiye ve dünyada merak edilirken seçmenler "Cumhurbaşkanı kim oldu?" sorusunu soruyor.

24 Haziran seçimlerinde oy sayımında arık sona gelindi. Sandıkların neredeyse yüzde 99'u açıldı. seçim sonuçları tüm Türkiye'de ve dünyada merak ediliyor. Seçmenlerin aklında ise "Cumhurbaşkanı kim oldu?" sorusu var.

Haberin Devamı

Son verilere göre Cumhrubaşkanı Erdoğan yüzde 52.41 Muharrem İnce Yüzde 30.81, Selahattin Demirtaş yüzde 8.25 Meral Akşener yüzde 7.43, Temel Karamollaoğlu yüzde 0.90 ve son olarak Doğu Perinçek yüzde 0.20 ol aldı. Resmi olmayan sonuçlara göre Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı oldu.

SEÇİM SONUÇLARINI TAKİP ETMEK İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKLERE TIKLAYINIZ.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

MİLLETVEKİLİ SEÇİM SONUÇLARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sandıkların açılmasının ardından Huber Köşkü'nde konuşma yaptı. Erdoğan, "Parlamentoda her ne kadar hedefe ulaşamadıysak da inşallah elimizden gelen bütün gayretlerimizle onu da Cumhur İttifakı olarak çözmenin gayreti içerisinde olacağız. Ülkemiz çok farklı olacak" dedi.

Haberin Devamı

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması:

Şu anda gelen bütün neticeler gayet olumlu güzel. Parlamentoda her ne kadar hedefe ulaşamadıysak da inşallah elimizden gelen bütün gayretlerimizle onu da Cumhur İttifakı olarak çözmenin gayreti içerisinde olacağız.

Allah’ıma hamd ediyorum. Ya Rabb, bu kulunu bu millete hizmetkar eyledin, sana ne kadar hamdetsek azdır diyorum. Ülkemiz çok farklı olacak. Allah yardımcımız olsun. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum. Kısıklı'daki konuşmayı iptal edelim. Ankara'daki konuşmayla bırakalım. Birliğimiz daim olsun' dedi.