Siyaset Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: 15 Temmuz bizim yeni Çanakkalemizdir
Paylaş
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: 15 Temmuz bizim yeni Çanakkalemizdir

Beştepe’de düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri Anma Programı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Çanakkale’den aldığımız cesaretle Kurtuluş Savaşımızı zafere taşıdık. 15 Temmuz, bizim yeni bir Çanakkalemizdir, Sakaryamızdır” dedi

15 Temmuz şehitleri için Allah’tan rahmet, şehit yakınlarına ve millete başsağlığı, gazilere sağlıklı ve huzurlu bir hayat, tedavileri devam edenlere acil şifa dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “15 Temmuz gecesi sokakları, meydanları doldurarak, inançları, vatanları, bayrakları, özgürlükleri, gelecekleri için darbecilere meydan okuyan vatandaşlarımın her birine ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“Rabbime ne kadar şükretsem az”


Sokaklara çıkma imkânı bulamadıkları için aksakallarıyla, başörtüleriyle, kucağında uyuyan sabileriyle, seccadelerinin üzerinde sabaha kadar gözyaşı döküp dua ederek darbe direnişine destek veren tüm vatandaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Biliyorum ki eşlerini, çocuklarını, tüm ailelerini, geleceklerini, umutlarını, her şeylerini geride bırakarak mücadeleye koşan erkeklere, kadınlara, gençlere ne desem eksik kalır.

Rabbime, beni böyle bir milletin evladı olarak dünyaya getirdiği için ne kadar hamdetsem, azdır. Allah’ıma, bana böyle asil bir millete hizmet etmeyi nasip ettiği için ne kadar hamdetsem azdır. Mevlama, o gece bu kulunu böyle bir milletle birlikte mücadele verme şerefine nail kıldığı, bana böyle bir ihsanda bulunduğu için ne kadar hamdetsem, azdır.

“Milletimizle gönül bağımız hiç kopmadı”


Hamdolsun bizim milletimizle gönül bağımız hiç kopmadı. Milletimiz ne hissediyorsa, biz de onu hissettik. Milletimiz neye öfkeleniyorsa, biz de ona öfkelendik. Milletimiz neyi özlüyorsa, biz de onu özledik. 40 yıldır bu çizgiden hiç sapmadığımız için, attığımız her adımda milletimizi yanımızda bulduk. Önce bizi küçümseyerek milletten uzak tutmaya çalıştılar. Bunu başaramayınca, cezaevine attılar. Yine netice alamayınca siyaset yoluyla hizmet etmemizi engellemeye kalktılar. Bunu yapamayınca milletin verdiği yetkileri sinsi yollarla elimizden almaya çalıştılar. Sonunda işi, 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi canımıza kast etmeye kadar götürdüler. Bu fakirin canını alınca 80 milyonluk Türkiye’yi teslim alacaklarını sandılar.




Evet, işte bu Hak’tan nasibini almamış olanlar, milletimizle aramızdaki güçlü rabıtayı göremedikleri için güç kullanarak, silah kullanarak, kan dökerek ülkeyi teslim alma hevesine kapıldılar. Biz milletimizle birlikte, ölümü göze alarak yola çıktığımızda, bu nasipsizlerin yüreğine korku çoktan düşmüştü. FETÖ’nün ordumuza sızmış mensuplarının döktükleri masum kanı, onların yüreksizliklerinin, alçaklıklarının, ruhlarını ve bedenlerini sattıkları şarlatanla birlikte yuvarlandıkları ihanet çukurundaki çırpınışlarının eseridir. Bu alçaklar o gece kendilerince her şeyi hesap etmişler; sadece Allah’ın hesabının tüm hesapların üzerinde olacağını düşünememişler.

Türk Milletinin, dünyada tanka karşı yumrukla, kurşuna ve bombaya karşı tekbirle karşı koyacak tek millet olduğunu akıllarına getiremedikleri için, sokağa adım attıkları andan itibaren planları bozuldu. 15 Temmuz gecesi evladını, eşini, çocuğunu darbecilerin üzerine gönderenler, Çanakkale Savaşı’na oğlunu gönderenlerle aynı duygular içinde. Ancak, 15 Temmuz şehitlerimizin, terörle mücadele şehitlerimizin ateşi, sadece ailelerini değil, milletimizin tamamını yaktı, yakıyor. Ne dersek diyelim, geride kalanların, özellikle de anaların yürek yangınlarını söndüremeyeceğimizi biliyoruz.

Şehitlerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız


Anneler, babalar, kardeşler, eşler, evlatlar, emin olunuz ki sevdikleriniz şehittir ve Rabbimin müjdesi gereğince cennetliktir. Bize düşen, bu dünyadaki imtihanımızı, şehitlerimize layık olacak şekilde vermeye çalışmaktır. Şehadet için öne atılan, ama yaralanıp gazilikle yetinmek zorunda kalan kardeşlerim, size sadece ve sadece bu unvanın şerefi yeter. Dünyanın tüm malına, mülküne, makamlarına değişilmeyecek bu unvanı hayatınız boyunca şanla, şerefle, gururla taşıyınız” diye konuştu.

Haberin Devamı