Türkiye (Son Dakika) 'Cumhurbaşkanına sesleniyorum, onun kızının adı da Sümeyye'

'Cumhurbaşkanına sesleniyorum, onun kızının adı da Sümeyye'

Paylaş
'Cumhurbaşkanına sesleniyorum, onun kızının adı da Sümeyye'

Kozlu'da 3 yaşındaki kızının boğazı kesilerek öldürülmesi sonrası hukuk savaşı veren acılı baba Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: 'Onun kızının adı da Sümeyye, bana yardım etsin'

Zonguldak’ın Kozlu İlçesi’nde, komşusunun kızı 3 yaşındaki Sümeyye Cinkılıç’ı kaçırıp boğazını keserek öldürdüğü iddia edilen 37 yaşındaki Fatma K.’nın tutuksuz yargılanmasına devam edildi. Bilirkişi raporunda, çocuğun kaçırıldığı pencereye bırakılan fidye notundaki yazının kuvvetle muhtemel sanık Fatma K.’ya ait olduğu belirtildi. 23 Aralık 2008’de meydana gelen olayda ev kadını 40 yaşındaki Ferdane ve emekli madenci 43 yaşındaki Ali Osman Cinkılıç’ın kızları Sümeyye Cinkılıç, tek katlı evlerinde odasında uyuduğu sırada pencere camı kırılarak kaçırıldı. Penceresinin önüne ’Saat 00.00’a kadar 5 bin lira getirmezsen, kızının ölüsünü çöpten alırsın’ yazılı not bırakılan küçük kız, evden 200 metre uzaklıktaki çöp konteynerinde boğazı kesilmiş bulundu.

Haberin Devamı

ANNESİ CİNAYET ŞÜPHELİSİ OLARAK YARGILANDI

Olayın ardından cinayet şüphelisi olarak anne Ferdane Cinkılıç ve komşusu C.B. tutuklandı. Eşinden fidye koparmak amacı ile kızını komşusuyla kaçırıp öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Ferdane Cinkılıç, C.B. ile birlikte 7 ay sonra delil yetersizliğinden tahliye edildi. İki sanık, Şubat 2011’de de aynı gerekçeyle beraat etti.

SAVCI YENİDEN SORUŞTURMA BAŞLATTI

Cumhuriyet savıcısının yeniden başlattığı cinayet soruşturmasında pencere önüne bırakılan nottaki el yazısı, mahallede oturanlardan alınan yazı örnekleriyle karşılaştırıldı. Adli Tıp Kurumu’nca yapılan incelemede Cinkılıç çiftinin komşusu Fatma K.’nın el yazısı nottaki yazıyla uyuştu. Suçlamaları kabul etmeyen Fatma K. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, avukatının itirazıyla 1 ay sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

BİLİRKİŞİ RAPORU: YAZI SANIĞA AİT

Hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle dava açılan Fatma K.’nın, Zonguldak 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına devam edildi. 7’nci duruşmada tutuksuz sanık Fatma K. ile Sümeyye Cinkılıç’ın annesi Ferdane ve babası Ali Osman Cinkılıç da hazır bulundu. Mahkemede, İstanbul Anadolu 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nce gönderilen bilirkişi raporu okundu. Raporda, söz konusu yazının kuvvetle muhtemel sanık Fatma K.’nın el ürünü olduğu belirtildi. Cinkılıç çiftinin avukatı, cinayetin sanık tarafından işlendiğinin sabit olduğunu belirterek tutuklanmasını talep etti.

SANIK: YAZIYLA İLİŞKİM YOK

Sanık Fatma K. ise bilirkişi raporunu kabul etmediğini, kesinlikle yazıyla uzaktan yakından bir ilişkisinin olmadığını söyledi. Avukatı Dilara Papila ise raporu kabul etmediklerini ve gerekçelerini celse arası yazılı olarak bildireceklerini ifade etti. Sanığın tutuklanmasını talebini reddeden mahkeme, avukatın gerekçesini bildirmesi için duruşmayı erteledi.

’KIZIMI KIYIP ÖPEMEZDİM’

Adliye çıkışında konuşan ölen Sümeyye Cinkılıç’ın babası Ali Osman Cinkılıç, davanın sonuçlanmamasına tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızının adının da Sümeyye olduğunu hatırlatan Cinkılıç, "Bana yardımcı olmasını istiyorum. İmza örnekleri Fatma K’ya ait olduğu tespit edildi. Bu yazıyı yazan benim çocuğumun katilidir. Çocuğumun katili bulunsun. Çocuğumun resmine bakamıyorum. Sürekli ağlıyorum. Ben kızımı kıyıp da öpemezdim" diyerek ağladı. Ferdane Cinkılıç ise sanık Fatma K.’nın yazı örneği ile fidye notundaki yazının aynı olduğunu belirterek, "6 yıldır düşünüyorum: Kızımı kim öldürebilir? Benim kimseyle bir sorunum yok" dedi.

Haberin Devamı