Siyaset Cumhurbaşkanlığı forsu Meclis gündeminde...
Paylaş
Cumhurbaşkanlığı forsu Meclis gündeminde...

Cumhurbaşkanlığı forsu Meclis gündeminde...

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, Cumhurbaşkanlığı Forsunun değiştirilmesini soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

Haberin Devamı

Arıtman, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in yanıtlaması istemiyle Meclis TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, basında yer alan haberlere göre, Cumhurbaşkanlığı Forsunun kırmızı zemin renginin değiştirildiğini; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Arnavutluk ve Karadağ ziyaretlerinde heyet üyelerine dağıtılan program kitapçığında yeni fors ve armanın yer aldığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül’ün eşinin tasarımıyla oluşan bu değişikliğin, 2010 Ocak ayından itibaren Köşk’te ve Cumhurbaşkanlığına ait her türlü malzemede
kullanılacağını kaydeden Arıtman, Cumhurbaşkanlığı Forsunun ilk kez Atatürk’ün 1922’de İzmir’e girerken otomobiline çekilerek kullanıldığını bildirdi.

Canan Arıtman, forsun kırmızı zemininin "şehitlerin kanından alan şanlı bayrağın rengi" olduğuna işaret ederek, şu soruların yanıtlanmasını istedi:

Haberin Devamı

"Cumhurbaşkanı veya eşinin Cumhurbaşkanlığı arması, forsunu değiştirme yetkisi var mıdır?

Atatürk zamanında tasarlanmış ve kullanılmaya başlanmış Cumhurbaşkanlığı Forsunun değiştirilmesi, Atatürk’ün yaptığı her şeyi değiştirmek isteminden mi kaynaklanmaktadır? Forstaki Türk bayrağının rengi olan kırmızı zemin renginin değiştirilmesinin gerekçesi nedir? Türk bayrağından bir rahatsızlık mı duyulmaktadır?

Türk Milli Futbol Takımının kırmızı-beyaz formasının rengi de AKP iktidarı döneminde turkuaz renge dönüştürülmüştür. Şimdi de Cumhurbaşkanlığı
Forsundaki bayrak rengi değiştirilmektedir. Bu davranışlar Türk Milletinin kutsallarını hiçe saymak ve Türk Milletinin kimliğine yönelik bir yıpratma
faaliyetinin eseri midir?"