Gündem Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları dış basında

Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları dış basında

Paylaş
Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları dış basında

Türkiye'nin kilitlendiği Cumhurbaşkanlığı seçimi dış basının da bir numaralı gündem maddesi. İşte Reuters, AFP ve AP'nin abonelerine son dakika olarak geçtiği o haberler..

İşte ajanslardan ilk haberler:

Haberin Devamı

Reuters: Başbakan Erdoğan, Türkiye'deki ilk doğrudan cumhurbaşkanlığı seçimlerini önde götürüyor.

AFP: İlk sonuçlar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk turda ezici bir zafer kazanacağına işaret ediyor. Eğer bu eğilim sürerse, 60 yaşındaki Erdoğan Türkiye'nin halk oyuyla seçilen ilk cumhurbaşkanı olacak ve kendi deyimiyle "Yeni Türkiye"yi yaratmak için yetki alacak.

Associated Press: Devlete ait haberajansı AA, resmi olmayan sonuçların, Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'nin ilk cumhurbaşkanlığı seçimini ilk turda kazanacağını gösterdiğini bildirdi.

NY Times: "Kolay bir zafer kazandığını" belirttiği Erdoğan’ın Türkiye’nin en az 5 yıllık siyasi hayatını domine edeceğini yazdı.

Wall Street Journal: Wall Street Journal gazetesi de Erdoğan’ın seçimi çok rahat kazandığına değinerek, bu sonucun Erdoğan’ın iktidarını daha da sağlam biçimde pekiştireceğini yazdı.

Haberin Devamı

CNN: Ünlü Amerikan televizyon kanalı CNN, Türkiye’deki Cumhurbaşkanı seçim sonuçlarıyla ilgili haberini, Anadolu Ajansı’na dayandırarak, "Türk Başbakanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığını kazandı" başlığıyla verdi.

Los Angele Times: Los Angele Times gazetesi, "Resmi olmayan sonuçlara göre, Türkiye’nin cumhurbaşkanlığını Erdoğan kazandı" başlığıyla verirken, Başbakan Erdoğan’ın "derin bir bölgesel kargaşa zamanında kapsamlı etkileri olacak bir güç üssü olduğunu pekiştirdiği" ifadesine yer verildi.

USA Today: USA Today gazetesi, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven’in, Türk seçmenlerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkenin doğrudan seçilen ilk cumhurbaşkanı olarak seçtiğini bildirdiği belirtildi. Güven’in resmi sonucun bugün açıklanacağı bilgisine yer verilen haberde, Başbakan Erdoğan’ın, "halk sandıkta iradesini gösterdi" ifadesine yer verildi.