Gündem Cumhuriyet muhabiri evinde ölü bulundu

Cumhuriyet muhabiri evinde ölü bulundu

Paylaş
Cumhuriyet muhabiri evinde ölü bulundu

Ankara'dan üzücü bir haber geldi. Cumhuriyet Gazetesi'nin başarılı savunma muhabiri Barkın Şık, Ankara'daki evinde ölü bulundu

Cumhuriyet Gazetesi Savunma Muhabiri Barkın Şık Ankara‘daki evinde ölü bulundu. Yakınları Barkın Şık’ın Sokullu’daki evine akın ederken, Şık’ın kendini astığı öğrenildi.

Haberin Devamı

ÇOCUĞUNU ÜST KATTAKİ KAYINVALİDESİNE BIRAKMIŞ

Cumhuriyet'in Ankara savunma muhabiri Barkın Şık, Dikmen Sokullu Caddesi’nde bulunan evinde dün, çocuğunu bakması için üst katında oturan kayınvalidesine bıraktı. Bir süre sonra eve gelen yakınları, Şık’ın cansız bedeniyle karşılaştı. Yakınlarının ilk müdahalesinin ardından eve gelen sağlık ekipleri Şık’ı uzun süre hayata döndürmeye çalıştı, ancak başarılı olamadı. Olay yeri ekipleri ve savcının gerekli incelemeleri yapmasının ardından Şık’ın cenazesi Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Uzun süre Milliyet ve Akşam gazetesinde çalıştıktan sonra bir süre önce gazetemize geçen Şık, çok sayıda başarılı savunma haberine imza atmıştı. Şık, CNN Türk Ankara Muhabiri Elçin Ergün’le evli ve bir çocuk babasıydı.

Haberin Devamı

"BAŞARILI BİR GAZETECİ OLABİLMEK İÇİN..."

2011 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nün düzenlediği bir panele katılan Barkın Şık 'Başarılı bir gazeteci olmak için ne yapmalı?' sorusuna şu cevabı vermişti:

"Staj yapma imkânı buldukları anda (özellikle büyük gazetelerden birinde) öncelikle bu işi ne kadar istekli olduğunuzu, idealinizin “ gazetecilik” olduğunu hissettirmelisiniz. Yani güven vermelisiniz. Bunun dışında çalışkan olmalısınız. Günlük gazeteleri okumalı, gündemi takip etmelisiniz. Kendi gazetemde görüyorum. Bazı stajyerler bütün gün oturup çay içiyor. Dışarı çıkıp dolaşmalı, haber peşinde koşmalısınız. Size ait haberler yapmaya ve yazmaya çalışmalısınız. Gerisi zaten gelecektir. Her şeyden önce bu işi sevmelisiniz."

BARKIN ŞIK KİMDİR?

Önceleri Milliyet gazetesinde savunma ve diplomasi muhabiri olarak görev yapan Şık, ardından Akşam gazetesinde Savunma muhabiri olarak çalışmaya başlamıştı. Şık son olarak Cumhuriyet Gazetesi’nde savunma muhabirliği yapıyordu. Barkın Şık’ın en son Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın resmi internet sitesinden, ’Türkiye Cumhuriyeti’nin korunması ve kollanması’ ile ilgili görev tanımını kapsayan bölümün siteden kaldırılması haberi ile gündeme gelmişti.