Siyaset Cumhuriyetçi Güçbirliği'nden devam kararı
Paylaş
Cumhuriyetçi Güçbirliği'nden devam kararı

Cumhuriyetçi Güçbirliği'nin, 12 Haziran seçimlerinin sonuçlarını değerlendirdiği toplantıdan devam kararı çıktı

12 Haziran Genel Seçimleri’nde, Ergenekon tutuklusu İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Müjdeci’yi destekleyen Cumhuriyet Güçbirliği, seçimleri değerlendirmek amacıyla toplantı yaptı.

Haberin Devamı

Toplantıya Partinin Genel Başkan Yardımcısı Sumru Tömek, İşçi Partisi İzmir İl Başkanı Tugay Şen, Cumhuriyetçi Güçbirliği temsilcisi Erdoğan Özer, eski Balçova Belediye Başkanı Ali İhsan Ülker ve Türkiye Gençlik Birliği İzmir İl Başkanı Özgür Senger ile gönüllüler katıldı.

"TBMM, YIKICI MECLİS ÜNVANINI KAZANMIŞTIR"

12 Haziran seçimlerini ABD’nin kazandığını söyleyen İşçi Partisi İzmir İl Başkanı Tugay Şen, "Amerikancı AKP ve PKK, TBMM’nin yüzde 56’sını ele geçirdi. TBMM bu sonuçla yıkıcı bir meclis ünvanını kazanmıştır. CHP, milliyetçiliği AKP’ye terketmiş, Tayyip Erdoğan sahte milliyetçilik yaparken Kılıçdaroğlu, Hakkari’de özerkliği savunmuştur. Ama sonuçta seçmen taklitçiliğe prim vermemiştir" dedi.

Haberin Devamı

İzmirli seçmenin ’İzmir elden gidiyor’ diye düşünerek CHP’ye oy verdiğini ancak bunun da AKP’ye yaradığını, yerel yönetimlerden memnun olmayan CHP’li seçmenin ve Genç Parti’li seçmenlerinin iktidar yüzünden Ak Partiye oy verdiğini söyledi.

Şen, "Biz başaramadık. Bunun en büyük sebebi ABD’nin bu seçimlere yüklenmesidir. Bu seçimlerde Amerikan karşıtlarının başarılı olması mümkün değildir. İzmir’de seçmenler AKP korkusuyla CHP’ye oy verdiler. Cumhuriyetçi Güçbirliği burada kalmayacak bundan sonra da devam edecek. Biz gönüllülerimizle elimizden geleni yaptık" diye konuştu.

Cumhuriyetçi Güçbirliği İzmir 1’inci Bölge Temsilcisi eski Balçova Belediye Başkanı Ali İhsan Ülker ise Cumhuriyetçi Güçbirliği’nin, ABD tarafından ’Sakıncalı’ örgütler arasında sayılmaya başladığını söyledi.

Turan GÜLTEKİN/ İZMİR - (DHA)