Hakan Çelik "Cumhuriyetin sigortası olacak"
HABERİ PAYLAŞ

"Cumhuriyetin sigortası olacak"

Haberin Devamı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın hedefi 2020 yılına kadar Türkiye’nin yerli enerji kaynaklarını ciddi oranda geliştirmek ve dışa bağımlılığı azaltmak. Bakan Berat Albayrak’ın ekonomik gelişmelere dair görüşlerini dün POSTA Gazetesi’nde geniş şekilde aktarmıştım.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Körfez ülkelerini kapsayan üç günlük ziyareti için bir kez daha bu bölgedeyiz. Enerji Bakanı Berat Albayrak da heyette yer alıyor. Albayrak’la siyasi gelişmelere dair de konuşma fırsatı bulduk.

Berat Albayrak özellikle referandum sürecinde her türlü gelişmeye hazırlıklı olmak gerektiğini söylüyor.

Görüşlerini, özetle aktarıyorum:

“Sistem değişikliğine karşı olanlar, Cumhuriyet kazanımları diyor. Cumhuriyet için bugüne kadar yaşadığımız tüm bu tehditleri tarihe gömecek, Cumhuriyeti ilelebet bu toplumun, bu toprakların kalıcı değeri olarak ortaya koyacak en önemli seçim bu. Referandum, Cumhuriyetin sigortası olacak. Cumhuriyetten kastımız ne? Halkın iradesi, öyle değil mi? Bu referandumla bu ortaya geliyor. Yani darbelermiş, krizlermiş, istikrarsızlıklarmış, koalisyonlarmış, Türkiye’ye bugüne kadar farklı kisveler altında yapılan antidemokratik müdahaleyi elimine etme noktasında çok kritik bir seçim bu referandum. Çıkacak sonuçla ilgili iyimserim. Aksi halde bugün olmasa da devlette siyasal risk yaşanabileceğinden endişe duyuyorum.

Halkımıza dokunup, net bir şekilde sistemi anlatmamız, farkındalık oluşturmamız lazım. Kafası karışık her bir bireye dokunmamız lazım. Yoğun bir kampanyayla Türkiye’nin yolculuğunda ne kadar kritik bir süreç olduğunu anlatmamız lazım. Türkiye’de Cumhuriyet ve kazanımları kolay elde edilmedi ve bugün itibarıyla 21. yüzyılda güçlü bir Türkiye’den bahsediyorsak birlik ve beraberlik içerisinde, çok tarihi bir seçim ve kırılma olduğunu anlatmamız lazım. Ben, o şekilde bakıyorum.”



Berat Albayrak madencilik alanında ortaya çıkarılan FETÖ bağlantısından da söz etti. Kamuoyunda FETÖ ile bağlantılı olduğu bilinen bir firmanın yurt dışındaki bazı şirketlerle “ruhsat devri” yoluyla manipülasyon içine girdiğini tespit ettiklerini anlattı. Madencilik ruhsatları ve lisans devri konusunda son derece dikkatli davrandıklarını ifade etti.



Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Körfez ziyareti Bahreyn ile birlikte Katar ve Suudi Arabistan’ı da kapsıyor. Erdoğan’a Berat Albayrak’ın yanı sıra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da eşlik ediyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder