Magazin Cüneyt Arkın 80'inci yaş gününü kutladı

Cüneyt Arkın 80'inci yaş gününü kutladı

Paylaş
Cüneyt Arkın 80'inci yaş gününü kutladı

Yeşilçam'ın efsanevi oyuncularından Cüneyt Arkın 80 yaşında

Türk sinemasının usta ismini bu özel gününde yalnız bırakmayan oğulları, fotoğraflarını Instagram hesabı üzerinden
sevenleriyle paylaştı.

Gelini Aslı Cüreklibatır ise şu notu düştü: "İyi ki doğdun ailemizin ve Türkiye'nin bir tanesi." .


İşte o paylaşım...





Cüneyt Arkın'a Kanada'dan ödül

CÜNEYT ARKIN KİMDİR?

8 Eylül 1937 Eskişehir doğumlu. Asıl adı Fahrettin Cüreklibatur. Liseyi Eskişehir Atatürk Lisesi’nde okudu. İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun oldu.

Asıl mesleği doktorluk olan Arkın, 1964 yılında meslektaşı olan Güler Morcan ile evlendi. Bu evliliğinden Filiz adında bir kızı oldu. Fakat çift 1968 yılında yollarını ayırdı. Bu ayrılıktan 1 yıl sonra Betül Cüreklibatur ile evlendi. Bu evlilikten Kaan ve Murat adında iki oğlu oldu. 2002 yılında siyaset ile de uğraşan Arkın, Mesut Yılmaz’dan Eskişehir Milletvekili Adayı olması için teklif aldı.

CÜNEYT ARKIN'IN KARİYERİ

Yedek subay olarak vatani görevini yaparken Şafak Bekçileri filminin çekimleri esnasında yönetmen olan Halit Refiğ’in dikkatini çekti. Askerliğini yaptıktan sonra doktorluk yapmaya devam etti. Bir dergi yarışmasında 1. oldu ve doktorluğu bırakıp oyunculuğa başladı.

2 yıl içersinde en az 30 filmde yer aldı. Genelde aksiyon filmlerinde yer alan Arkın ‘Battalgazi’ ve ‘Malkoçoğlu’ karakterlerine can verdi ve bu isimlerle tanındı.

Romantik, komedi, aksiyon, dram filmlerinin birçoğunda yer almıştır. Kariyerinde hızla ilerleyen Cüneyt Arkın sinema sektörünün aranan ismi haline geldi.

Haberin Devamı