Spor Cüneyt Çakır'ın hedefi 2010

Cüneyt Çakır'ın hedefi 2010

Paylaş
Cüneyt Çakır'ın hedefi 2010

UEFA'nın 1. kategori hakemleri arasına giren Cüneyt Çakır, hedefinin 2010 Dünya Kupası'da yer almak olduğunu söyledi

Cüneyt Çakır, Türk hakemliğinin geçmişte çok önemli isimler çıkarmayı başardığını vurgularken, "Doğan Babacan hocamız var, Dünya Kupası’nda görev yaptı. Ahmet Çakar hocamız, Avrupa Şampiyonası’nda ve Şampiyonlar Ligi’nde çok önemli karşılaşmalar yönetti.

Ayrıca Merkez Hakem Kurulu Başkanı Oğuz Sarvan hocamız yine üst seviyede görev yaptı ama bir boşluk vardı. Sistemli çalışmayla bir sinerji yaratıldı. Türk hakemliği ilerideki yıllarda daha iyi yerlere gelecektir. Başka arkadaşlarımız çıkacaktır" dedi.

Cüneyt Çakır, UEFA’nın hakem değerlendirmesinde en üst seviyeyi tanımlayan elit kategoriye girebilmenin zorluklarına değinirken, amacının o seviyeye çıkabilmek olduğunu vurguladı.

"TÜRK HAKEMLERİ EN İYİSİNİ HAK EDİYOR"

Cüneyt Çakır, her hakemin Dünya Kupası’nda maç yönetmek isteyeceğini ve bunun hayalini kurduğunu dile getirirken, sözlerini şöyle tamamladı: "Dünya Kupası’nda yer almayı her hakem ister çünkü en üst seviye organizasyon budur. Benim de hedefim aynı.

Zaten Doğan Babacan’dan sonra böyle bir fırsat yakalayamamıştık, umarım bunu yakalarız. Zaten uzun bir yol, acele etmemek, sabırlı olmamak lazım. Bu yolda giderken başka önemli organizasyonlar var. Önce oralarda yer alabilmek lazım. Türk hakemleri, her şeyin en iyisini hak ediyor.

Gün geliyor, Dünya Kupası’nda Fransa’dan hakem olamayabiliyor. Avrupa’dan 14 hakem seçiliyorsa, 53 tane de federasyon var. Herkesin olması zaten mümkün değil. Biz Avrupa’da güçlü ülkelerle mücadele ediyoruz, rekabet ediyoruz."

Haberin Devamı