Gündem Çürük davasında ünlü isimler

Çürük davasında ünlü isimler

Paylaş
Çürük davasında ünlü isimler

Askerden kaçmak için 'sahte çürük raporu' çetesi kurdukları iddiasıyla açılan davanın iddianamesinde Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım şikayetçi olarak yer alıyor

İstanbul’da yürütülen ‘sahte çürük raporu’ soruşturması kapsamında, 8’i tutuklu 17 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame, onay için Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı’ya gönderildi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın ‘müşteki’ (şikayetçi) olarak yer aldığı iddianamede, Askeri Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok’un yanı sıra Genelkurmay Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu ile son yerel seçimlerde AK Parti’nin Beşiktaş Belediye Başkan adayı Sibel Çarmıklı ve oğlu Murat Can Çarmıklı da şüpheliler arasında yer alıyor.

Sibel Çarmıklı ve oğlu Murat Çarmıklı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait ‘satılamaz’ şerhi bulunan bir arazinin satın alınabilmesi için Albay Ahmet Zeki Üçok ile rüşvet pazarlığı yaptığı iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu ile ilgili ise bir ses kaydı ortaya çıkmıştı. Kayıtta, Çubuklu ve ekibinin Albay Üçok ile ilgili savcılığa gönderilecek belgeler arasında temizlik yaparak delilleri yok ettikleri öne sürülmüştü.

Aziz Yıldırım tehdit edilmiş

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım da soruşturma kapsamında emniyete ifade vermişti. Yıldırım’ın tehdit aldığı öne sürülmüştü.

Erman Toroğlu, Yıldırım’ın sahte çürük raporuyla tehdit edildiği iddiasını gündeme getirmişti.

‘Bacak kısalığı’ nedeniyle rapor alıp askerliğini yapmadığı iddia edilen Yıldırım’ın askerlikten muaf tutulduğunu Milli Savunma Bakanlığı da açıklamıştı.