Gündem 'Çuval'cıya ortak tepki

'Çuval'cıya ortak tepki

Paylaş
'Çuval'cıya ortak tepki

Mehmetçik'in kafasına çuval geçiren komutan olarak bilinen Amerikalı Odierno dün Ankara'ya geldi

DEFOL TÜRKİYE’DEN’

Haberin Devamı

2003’te Kuzey Irak’taki Türk birliğinin kafasına çuval geçirilmişti. Mehmetçik’in kafasına çuval geçirilmesi emrini Amerikalı komutan Ray Odierno’nun verdiği ortaya çıkmıştı. Amerika’nın Irak’taki kuvvetlerinin komutanı Orgeneral Ray Odierno, dün resmi temaslar için Ankara’ya geldi.

Ray Odierno’nun Ankara’ya gelişi, ‘solcu’ Halkın Kurtuluş Partisi üyeleri ve ‘sağcı’ Alperenler tarafından protesto edildi. Karşıt görüşteki iki grup ortak bir tavırla “Çuvalı unutmadık. Odierno Türkiye’den defol” diye bağırdılar.

‘YANINIZDAYIZ’

Ray Odierno, resmi görüşmelerine İçişleri Bakanı Beşir Atalay’la görüşerek başladı. Toplantıda terör örgütü PKK’nın tasfiyesine yönelik Türkiye-Irak Amerika arasındaki üçlü mekanizma ele alındı. PKK’nın gerçekleştirdiği terörist eylemleri şiddetle kınadığını belirten Odierno, “ABD, terörizmle mücadelede ve Türk vatandaşlarını korumada, Türkiye’nin yanındadır” dedi.

Haberin Devamı

Beşir Atalay da “Türkiye, Irak’ın kuzeyinden kaynaklı terör tehdidini sona erdirmede kesin kararlı. Bu kararlığımızı Amerikalı dostlarımızla bir kez daha paylaştık” diye konuştu. Odierno daha sonra Genelkurmay Başkanlğı’nı ziyaret etti.