Bilim - Teknoloji CyanogenMod'lu cep geliyor!
Paylaş
CyanogenMod'lu cep geliyor!

Yeni bir Android sürümü çıktığında aylarca beklemek istemeyenler, bu telefona göz atabilir!

Çin'de teknoloji meraklıları tarafından heyecanla beklenen telefon olan Oppo N1'in ardından, "özel Android"li sürümünün de sonunda satışa sunulacağı açıklandı. CyanogenMod'lu Oppo N1, Aralık ayında sevk edilmeye başlanacak. Eğer bu telefonu bir şekilde satın almayı düşünüyorsanız, biraz acele etmeniz gerekiyor. Zira CyanogenMod'lu Oppo N1, limitli üretilmiş.

Haberin Devamı

Telefonunuza son Android güncellemesinin gelmesini beklemekten sıkıldıysanız yakında satışa sunulacak olan LG Nexus 5'i satın alabilirsiniz. Veya biraz daha sabrederek, özel Android sürümüne sahip CyanogenMod'lu Oppo N1'e terfi edebilirsiniz. Bilindiği gibi, Cyanogen Mod Android tutkunlarının en çok tercih ettiği custom ROM'lardan biri ve her yeni sürüme çok hızlı güncellenmesi ile tanınıyor.

Ne yazık ki telefonu internet üzerinden sipariş etmeniz gerekecek, zira telefon yine Çin'de satışa sunulacak. Peki, CyanogenMod'lu Oppo N1'in ne gibi bir özelliği var? Önce Oppo N1'i hatırlayalım...

Eylül ayında Çin'de satışa sunulan Oppo N1, 5.9 inç büyüklüğünde ve 1080p çözünürlüğe sahip ekranının yanı sıra Qualcomm Snapdragon 600 işlemcisi ve 1.7 GHz işlemci hızıyla kullanıcıların beğenisini kazandı. 2 GB gibi yüksek bir RAM kapasitesinin de sahibi olan telefon, 13 MP arka kamerası ve çift LED flaş desteğiyle de bir hayli dikkat çekici.

Haberin Devamı

Sınırlı sayıda üretilen CyanogenMod'lu Oppo N1, telefonun kullandığı Android işletim sistemine kamera ve diğer alanlarda kullanışlı özellikler kazandırıyor. Fakat CyanogenMod'u özel yapan bu değil elbette. CyanogenMod'un kullanıcıları cezbeden tarafı Android güncellemelerini diğer pek çok telefonlardan daha çabuk alıyor olması. Böylece CyanogenMod'lu Oppo N1 sahibiyseniz herkesten daha hızlı bir şekilde yeni çıkan Android güncellemelerine erişebileceksiniz.

Bunun için satın almaya değer mi sorusunun cevabını elbette kullanıcılar verecek. Fakat satın almayı düşünenler için sınırlı sayıda üretilmiş CyanogenMod'lu Oppo N1, gelecek ay 570 dolar'dan satışa sunulmaya başlayacak.

Resimlerle: Android 4.4'ten yeni ekran görüntüleri sızdı!

Kaynak: CHIP Online