Kültür - Sanat D'Art Galeri'de 'Ben de zaman-dünden bugünden' (5 Ekim - 28 Ekim)
Paylaş
D'Art Galeri'de 'Ben de zaman-dünden bugünden' (5 Ekim - 28 Ekim)

Türkiye'nin tek seremik galerisi olarak sanat hayatına devam eden D'Art Galeri, 5 Ekim'de yeni bir sergi ile karşınızda...

Küratörlüğünü önemli seramik sanatçılarından Duygu Bağlan'ın, organizatörlüğünü ise Elif Aydın'ın yaptığı D'Art Galeri, seramik ve cam sanatının geniş kitlelere yayılması için sergiler açmaya devam ediyor.

"BEN DE ZAMAN - DÜNDEN BUGÜNDEN"


Zehra Çobanlı,1981 yılından bu yana ürettiği eserlerini , alanındaki yeni teknik arayışları ,araştırmalarını ,biçimsel ve yüzeysel olarak ele aldığı çalışmalarını,Anadolu’da var olan geleneksel kültürümüzün öğelerine göndermeler yaparak,çağdaş bir biçimde yorumlamaktadır.

Kendi kurguladığı hikayeleri seramiğe aktaran Çobanlı özgürlüğün, romantizmin ve geleneksel İznik çinilerinin en güzel mavisi ve arınmışlığın simgesi beyaz rengi kullanarak ürettiği eserlerinde kadınlara ve doğaya dair konulara göndermeler yaparken seramiğin fonksiyonel yönünü de ötelememiş, hat sanatının yorumlarını çanak,duvar tabağı gibi fonksiyonel nesnelerin yüzeylerine bezemiştir.

Bu sergide Zehra Çobanlı’nın farklı dönemlerde ortaya koyduğu fonksiyonel eserleri ile birlikte doğa içerikli ve kadınlara dair çalışmaları yer almaktadır. Binlerce yıl nice yaşam izlerine şahit olmuş dağları betimlediği küçük ölçekli eserleri ile güven,sonsuzluk,uzaklık,erişebilmek ,varabilmek duygularını pekiştirmeyi hedeflerken aynı zamanda yeni bir başlangıcın da ip uçlarını vermektedir.

2015 yılında merkezi İsviçre’de bulunan Uluslararası Seramik Akademisi üyesi seçilen Çobanlı, 1981 yılından beri sanat çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir.

5 Ekim 2017 Perşembe akşamı 18.30’da D’art Galeri’de gerçekleşecek olan açılışımızın akabinde 28 Ekim 2017’ye kadar sürecek sergide sizleri de aramızda görmekten onur duyarız..

Saygı ve Sevgilerimizle,
D’art Galeri


Haberin Devamı