Kültür - Sanat D'ART Galeri'de 'Pekişme' 14 Temmuz'da
Paylaş
D'ART Galeri'de 'Pekişme' 14 Temmuz'da

Türkiye'nin tek seremik galerisi olarak sanat hayatına devam eden D'Art Galeri, 14 Temmuz'da yeni bir sergi ile karşınızda...

Küratörlüğünü önemli seramik sanatçılarından Duygu Bağlan'ın, organizatörlüğünü ise Can Zaimoğlu'nun yaptığı D'Art Galeri,seramik ve cam sanatının geniş kitlelere yayılması için sergiler açmaya devam ediyor.

Pekişme

Sağlam dostluklar kurabilenlerdenseniz sevinin elbette, ancak sapasağlam dostlukların bir adım gerisinde olduğunuzu da bilin… Kırmızı rujunuz size çok yakışır eminiz, fakat kıpkırmızı rujlu rakibinizin yanında biraz sönük kalabilirsiniz… Kuru bir toprağı canlandırmak için ihtiyacınız olan su miktarı, kupkuru bir toprak için gerekenden muhakkak az olacaktır… Üç cümleyle, yerinde kullanılacak birkaç fazla harfin, aynı meseleyi zihninizde bir üst mertebeye taşıyabileceğini kanıtlamış oluyoruz galiba.



İlk paragrafımız en yalın haliyle öğrenme metodunun örneklemesiydi aslında. Bir olgu ortaya koy, onu anlatmak için karşısına bir olgu daha getir. Zihnin pedalı çevirmesi için gerekli asgari şart karşımızda. İkilik, çokluktan tekliğe hareket, tümevarım bununla ilgili canlanan kelimeler arasında. Basitçe matematiğe göz atalım temel işlemleri kullanmaya başlamadan önce malzemelerimiz olan rakamlarla tanışırız. Hatta biraz daha geriye gidelim rakamları keşfimiz eğri büğrü çizgilerimizi anlamlı bütünler haline getirmemizle başlar. Parçadan bütüne giden bu yolculuk sonunda karmaşık sembollerin ahenkli denklem dünyasına açılır. Birikimimiz adım adım kuvvetlenir ve keşifler yapmaya, bilgimizi paylaşarak çoğalmaya başlarız.

Sayfalarca kaleme alınmış yazı, mükemmel uyumla bir arada olmayı başarabildiği sürece okuyucunun kalbine girebilir. Ya da lezzetli yumuşacık bir kek olmak, “İyice karışmış, kaliteli malzemeler bütünü olabildi mi?” sorusuna verilen doğru cevaptır. D’art Galeri olarak bu sergimizde sizleri çıkarmak istediğimiz yolculuk, bahsi geçen kekin tadına baktıktan sonra beş parmağınızın bir araya getirilişi ile yukarı aşağı gidip gelen elinizin belirttiği memnuniyet işareti gibi bir şey aslında.

İkna olmaya başladınız galiba… Ya da biz oldukça iyimser günümüzdeyiz. Bardaktaki buz gibi soğuk su, ılık rüzgâr ve üst kattan gelen naif kuş sesi bu olumlu hal için gerekli cesareti omuzlardan yüklüyor nasıl olsa.

Kıymetli seramik sanatçısı Prof. Dr. İsmail Yardımcı ile birlikte, kariyer yolculuklarında dokunuşu bulunduğu, yetenekli seramik sanatçılarından Hakan Öcel, Metin Ertürk, Selim Çınar, Aziz Baha Örken, Hakan Ergun ve Kadir Ertürk elleriyle can verdikleri eserlerini sizler için “Pekişme” de buluşturdu. Yedi farklı bakış açısının bir araya gelerek yakaladığı ahenge şahit olmaya ne dersiniz?

14 Temmuz 2017 Cuma akşamı 18:30’da D’art Galeri’de gerçekleşecek olan açılışın akabinde 20 Ağustos 2017 Pazar gününe kadar sürecek olan serüvende sizleri de aramızda görmekten onur duyarız.

Saygı ve Sevgilerimizle,

D’art Galeri

Haberin Devamı