Spor Daçka evinde rahat kazandı

Daçka evinde rahat kazandı

Paylaş
Daçka evinde rahat kazandı

Turkish Airline Euroleague’de 17. hafta karşılaşmasında Darüşşafaka Doğuş, evinde İspanyol temsilcisi Baskonia’yı konuk etti

İki takım da maça hücumda farklı tercihlerle başlarken, oyuna çift guardla başlayan temsilcimiz Daçka, dış atışlarla, konuk ekip Baskonia ise Semih’in yokluğunda sürekli potaya giderek hücumda sayı üretmeye çalıştı. Hücum planlarını uygulamaya geçirme konusunda Baskonia daha başarılı olurken, İspanyol ekibi, Adam Hanga’nın sayılarıyla ilk üç dakikayı 2-6 önde geçti.

Darüşşafaka, ilk dakikalar da hücumda üretmekte zorlanırken, Daçka’nın hatalarını çok iyi değerlendiren Baskonia, televizyon molasına 4-12 önde gitti. Daçka, moladan Will Clyburn’ün sayılarıyla dönse de temsilcimizin tam sahada yaptığı baskılı savunmayı sürekli cezalandıran İspanyol ekibi, arka arkaya sayılarla farkı çift hanelere (6-17) çıkardı.


İki takım da hücumda alev aldı


Ante Zizic’in oyuna girmesiyle birlikte pota altı savunmasını yukarı çeken Daçka, hücumda da potaya giderek 6-0’lık bir seri yakalarken, skoru 12-17′ye getirdi. Çeyreğin son bölümde iki takım da hücumda alev alırken, üç sayılık atışlar havada uçuşmaya başladı. Wilbekin’in üçlüğüyle çeyreği kapatan Daçka, ikinci çeyrek öncesi farkı dört sayıya (20-24) indirdi.

İkinci çeyreğe fırtına gibi başlayan Darüşşafaka, ilk çeyreğin aksine sürekli potaya giderken, Baskonia’nın çember savunamama sorunu çok iyi değerlendirdi ve 11-3’lük bir seri yakalayarak maçı 31-27‘e getirdi. Moladan sonra Darüşşafaka, hücumda Wilbekin’den başka bir şey üretememe sorunu yaşarken, hücumda arka arkaya üçlükler bulan Baskonia, skorda tekrardan (36-37) öne geçti. Baskonia’nın serisine aynı şekilde üçlüklerle karşılık veren Daçka, Brad Wanamaker’ın üçlükleriyle skorda tekrardan öne geçerken, soyunma odasına 47-46 önde gitti.

Üçüncü çeyrekte ilk iki dakika geçilirken skorda 48-49 Baskonia üstünlüğü vardı. Scottie Wilbekin üst üste attığı iki üçlükle Daçka’yı yeniden öne geçirirken temsilcimize üç sayılık bir avantaj kazandırdı (54-51). Bu çeyreğin ikinci beş dakikasına girilirken Dairis Bertans bir kez daha çok etkiliydi ve Daçka skoru 61-54‘e kadar getirdi. Dairis Bertans’ın bir kez daha bulduğu üçlük, üstüne Brad Wanamaker’ın isabet bulduğu üçlük son 1.30’a girilirken skoru 70-61 yaptı ve Darüşşafaka Doğuş maçtaki kendi adına en büyük farkı yakaladı. Baskonia bu üçlüklere Shane Larkin ve Kim Tillie ile cevap verdi ancak üçüncü çeyrek sonunda temsilcimizin 77-68 üstünlüğü vardı.

Son çeyreğe Baskonia savunmada daha iyi başlasa da Darüşşafaka Doğuş rakibinin seri yakalamasına izin vermedi. İlk iki dakika geçilirken skor 80-73 idi. Baskonia’ya çeyreğin ilk beş dakikalık bölümünde savunmada nefes aldırmayan Daçka ilk dört dakikanın ardından farkı çift hanelere çıkardı (84-73).

Darüşşafaka bunaltıcı savunmasına devam ederken skor bitime 4.30 kala 88-74‘e geldi. Dairis Bertans inanılmaz şut performansına maç sonunda da devam etti ve 29 sayıyı maçta bitime 2 dakika kala buldu.

Maçta son 2 dakikaya 95-82 Daçka üstünlüğüyle girildi. Son bir dakika içinde Baskonia farkı tek hanelere indirdi (95-87) ancak kalan bölümde hata yapmayan temsilcimiz sahadan galip ayrılmasını bildi.

Haberin Devamı