Kültür - Sanat 'Dağ 2' filmi için 3 ay askeri eğitim aldılar
Paylaş
'Dağ 2' filmi için 3 ay askeri eğitim aldılar

Oyuncularının Eğirdir Dağ Komando Okulu’nda askeri eğitim aldığı film, 4 Kasım’da vizyona girmeyi bekliyor

Alper Çağlar’ın yazıp yönettiği "Dağ 2" filminin oyuncuları, 3 ay boyunca kondisyon ve operasyonel teknikler konusunda eğitim aldı. Filmde öyküsü anlatılan "Fırtına Getiren" timinin askerlerini canlandıran oyuncular, Eğirdir Dağ Komando Okulu’nda çekilen Özel Kuvvetler komando sahneleri için, gerçek eğitim parkurlarında 3 ay boyunca çalıştı.
Oyuncular, dünyanın en yüksek eğitim kulelerinden biri olarak bilinen, 76 metrelik Eğirdir Dağ Komando Okulu iniş kulesinden, gerçek bir komando gibi geri iniş gerçekleştirdi ve Atlas Kulelerinden elleri bağlı olarak göle atladı.

EKİPMANLARI GÜN BOYU TAŞIDILAR


Özel Kuvvetler personellerinin sınır ötesi operasyonda taşıdığı yükü, tüm sahnelerde taşıyan oyuncular, "Ankara Erler Özel Hava Alayı" üssünde gerçekleştirilen harekat sahnesi için, Özel Kuvvetler tarafından tedarik edilen HALO paraşüt atlayış ekipmanları dahil 22 kilogramlık ekipman ve 15 kilogramlık savaş teçhizatlarını gün boyu üzerinde taşıdı. Oyuncuların, sahnelerin daha gerçekçi olması için kondisyon ve operasyonel teknik eğitimleri aldıkları "Dağ 2" için, Eğirdir’deki birçok taktik planlama odası ve eğitim binası içinde de çekimler yapıldı.



"Dağ 2"nin başrollerini Çağlar Ertuğrul, Ufuk Bayraktar, Ahu Türkpençe, Murat Serezli, Atılgan Gümüş, Murat Arkın, Ahmet Pınar, Armağan Oğuz, Emir Benderlioğlu, Açelya Özcan ve Bedii Akın paylaşıyor.
Görüntü yönetmenliğini Mehmet Başbaran’ın üstlendiği film, 4 Kasım’da vizyona girecek.

DAĞ 2 FİLMİNİN KONUSU


"Oğuz ve Bekir’in askerde yaşadıklarının üzerinden 6 sene geçmiştir. İlk filmde teröristlerin elinden kurtulmayı başaran iki arkadaş, yıllar sonra özel bir görev için Özel Kuvvetler 8. Muharebe Arama Kurtarma Timi’ne (MAK) katılır. Timin özel görevi ise Kuzey Irak’ta bir terör örgütü tarafından kaçırılan gazeteci Ceyda Balaban’ı kurtarmaktır ama bu sefer düşman geçmişteki gibi bir tane değildir. MAK’ın karşısında bu acımasız coğrafyada birbiriyle çatışan birden fazla kuvvet vardır ve işler bu sefer hiç olmadığı kadar zordur."

AA

Haberin Devamı