Kültür - Sanat 'Dağ 2' filminde oynayan asker şehit oldu!
Paylaş
'Dağ 2' filminde oynayan asker şehit oldu!

Dağ 2 Filminde rol alan gerçek askerlerden Yunus Emre Uçar'ın filmin çekimlerinin tamamlanmasından kısa bir süre sonra bir operasyonda şehit olduğu ortaya çıktı

Alper Çağlar'ın yazıp yönettiği Dağ 2 vizyona girdi. Bir operasyon nedeniyle Irak'a gitmekle görevlendirilen 7 kişilik ‘Fırtına Getiren’ isimli timin yolcuğunu anlatan film Türk Silahlı Kuvvetleri'nin desteğiyle çekildi ve TSK'ya adandı. Yeni Şafak'ın haberine göre; filmde rol alan gerçek askerlerden Yunus Emre Uçar'ın filmin çekimlerinin tamamlanmasından kısa bir süre sonra bir operasyonda şehit olduğu ortaya çıktı.

SORUMLULUĞUMUZ ON KAT ARTTI


Dağ 2'nin Eğirdir Dağ Komando Okulu'ndaki çekimlerinde askerler de figüran olarak rol almış. Hatta o askerlerden Yunus Emre Uçar, filmin çekimlerinin tamamlanmasından kısa bir süre sonra gittiği bir operasyonda şehit düşmüş. Çağlar, o gün yaşadıklarını şöyle anlatıyor: "Çekimlerden sonra şehit olduğu haberini gördüm. Sonra emin olmak için hemen Genelkurmay'ı aradım. O gün berbat bir gündü benim için. O şehit olduktan sonra sorumluluğumuz on katına çıkmıştı. Verdiğimiz şehitlerin anısına düzgün bir iş yapmamız gerekiyordu."

Haberin Devamı