Gündem Dağ taş Atatürk

Dağ taş Atatürk

Paylaş
Dağ taş Atatürk

Ardahan'ın Damal İlçesi'ndeki Karadağ sırtlarına vuran ve 'doğal mucize' olarak nitelendirilen Atatürk silueti, her yıl olduğu gibi bu yıl da Haziran ayının sonlarında görülmeye başlandı

Damal’da her yıl Atatürk’ün silüeti, 15 Haziran - 5 Temmuz tarihleri arasında ortaya çıkıyor. Hava koşullarının elverişli olması halinde ortaya çıkan Atatürk siluetini görmek için Türkiye’nin çeşitli yörelerinden vatandaşlar geliyor. Güneşli günlerde saat 17.55 ile 18.10 arasında Ata Mahallesi’nden izlenen Atatürk’ün siluetini görmeye gelenler, kamera ve cep telefonları ile tarihi olayı kayıt altına alıyor.

Atatürk’ün siluetinin görmek için Erzurum’dan geldiğini belirten Talip Yıldırım, "Mucizeye tanık olmaktan mutlu oldum. Atamızın siluetinin görünce ne kadar büyük bir insan olduğunu bir kez daha anlıyoruz" dedi. Öte yandan Atatürk’ün silüetini 1954 yılında Yukarı Gündeş Köyü’nde çobanlık yapan Adıgüzel Kırmızıgül fark etti. 1975 yılında fotoğrafçı ve DHA muhabiri Erdoğan Kumru da çektiği fotoğrafları Genelkurmay Başkanlığı’na gönderdi. Bu gelişmelerin ardından Damal İlçesi’nde 1995’ten beri her yıl Temmuz ayı başlarında ’Atatürk’ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri’ düzenleniyor.

Haberin Devamı