Siyaset Dağdaki kahramana yakalama emri
Paylaş
Dağdaki kahramana yakalama emri

Hantepe'de gösterdiği kahramanlıkla dikkat çeken Tuğgeneral Gürbüz Kaya'nın, Balyoz soruşturması kapsamında hakkında yakalama emri çıktı

Darbe suçlamasıyla yargılanan muvazzaf askerlerden bazılarının 1-4 Ağustos tarihleri arasında yapılacak Yüksek Askeri Şura’da terfi alıp alamayacakları tartışma konusu olmuştu.

Dün haftalık basın bilgilendirme toplantısı düzenleyen Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, bu tartışmaya açıklık getirdi:

“Devam eden yargı sürecinde adı geçen Türk Silahlı Kuvvetleri personeline nasıl bir işlem yapılacağı, Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu’nun 65’inci maddesinde yazılıdır.

Bu kanun gizli değildir. Her yerde bulunup okunabilir. Çok net olan bu kanun okunmadan yapılan yorumlar ve ortaya atılan iddialar gayri ciddidir. Yasadaki sınırlamalar dışındaki tüm diğer konular, Yüksek Askeri Şuranın takdirinde olan konulardır.”

Gürak konuşmasında TSK’nın sanık bile olsalar tüm personelinin görevinin başında olduğunu da söyledi ve Balyoz sanıklarından 3. Taktik Piyade Komutanı Tümgeneral Gürbüz Kaya için de isim vermeden övgü dolu sözler sarf etti:

Hakkari Çukurca Hantepe’deki terörist saldırı sonrasında haberi alan Tümen Komutanı ve Tugay Komutanı, çatışma çıkan bölgeye helikopterle inmek istedi.

Ancak sıcak temas devam ettiği için bunu yapamayarak, her türlü riski göze alarak olay yerindeki personele karadan ulaştı.

Bu olayda da görüldüğü üzere, yargı sürecinde sanık bile olsalar, bazıları tarafından masumiyet karinesi ayaklar altında çiğnenerek suçlu olarak gösterilseler dahi bütün bu şartlar altında bile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bütün personeli görevinin başındadır.

Bizim için vatan, şeref, dürüstlük, vazife ve sevgi her şeyin önündedir.”

Haberin Devamı