Spor Dağdan inenler gibi karşılanmadım

Dağdan inenler gibi karşılanmadım

Paylaş
Dağdan inenler gibi karşılanmadım

Bayanlar Dünya ve Avrupa Şampiyonu Gülsüm Tatar, bayan sporculara da açılım istedi

Türkiye'nin 2012 Londra Olimpiyatları’nda boks dalında altın madalya umudu Gülsüm Tatar, 2008 yılında dünya şampiyonu olduğunda; dağdan inenler kadar coşkuyla karşılanmadığını belirterek, "Ben iki kez Avrupa şampiyonu, bir kez de dünya şampiyonu oldum. Ama gereken ilgiyi göremedim" diyerek burukluğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

Gülsüm Tatar, İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen 17. Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı’nda, Reis Gıda standında, ünlü sunucu Vatan Şaşmaz’ın yönetimiyle gerçekleştirilen etkinlikte Avrupa Gol Kralı Tanju Çolak ile boks eldivenlerini giyerek müsabaka yaptı. Daha sonra ünlü ikili birbirlerine penaltı atışları yaptı. Etkinliğe ünlü müzik yapımcısı Şahin Özer de katıldı.

ÖDÜLLERİMİ BİLE HALA ALAMADIM

2012 Londra Olimpiyatları’na Fenerbahçe Kulübü’nün sporcusu olarak hazırlanan Gülsüm Tatar, Reis Gıda standında yaptığı açıklamada olimpiyatlarda çok iddialı olduğunu, ülkesine mutlaka altın madalya ile döneceğini belirtti. Ancak, devletten ve spor camiasından gerekli ilgi ve desteği göremediğinden yakınan Tatar şunları söyledi: "Benim yaptığım boks sporunda bayan sporcular erkek sporcular kadar ilgi görmüyor. Hatta, dünya şampiyonu olduğumda kazandığım ödüllerin bir kısmını henüz alamadım. Destek konusunda ayrımcılık var. Bu da bizim motivasyonumuzu olumsuz etkiliyor. Herkese açılım var. Bayan sporculara açılım yok. Açılımsa biz de bekliyoruz."

Haberin Devamı

"AİLEM İLE ÜLKEM ARASINDA KALDIM"

2008 Çin’de düzenlenen Dünya Boks Şampiyonasında İngiliz rakibini 11-0 skorla ezerek yenen Gülsüm Tatar, başta İngiltere olmak üzere, Belçika, Almanya ve ABD’den kendileri adına yarışması için vatandaşlık teklifleri aldığına dikkat çekerek şunları söyledi: "Ailem geleceğimi düşünerek yurtdışı tekliflerini değerlendirmemi istiyor. Oysa ben burada kalarak ülkem adına başarılara imza atmak istiyorum. Bunun için bir süredir bir kararsızlık içerisindeyim. İngiltere, Belçika ve Almanya’daki ilgili makamlar, bu ülkelerde bulunan akrabalarımla görüşerek baskı yapıyorlar."

"DAĞDAN İNENLER GİBİ KARŞILANMADIM"

Gülsüm Tatar, bir sporcunun olimpiyatlara hazırlanması için gerekli olan hazırlık çalışmaları vardır. Olimpiyatlarda yarışabilmem için 64 kilodan 60 kiloya düşmem gerekiyor. Ancak ne diyetisyen desteği ne de psikolojik destek alabiliyorum. Böyle giderse kilomdan dolayı yarışmalara da katılamayacağım.

Haberin Devamı

Sporda kadın erkek ayrımcılığına da dikkat çeken Tatar, 2008’de dünya şampiyonu olduğunda erkek sporcuların aldığı ödüllerin 10’da birini kendilerine layık gördüklerini söyledi. Tatar, 2008’de dünya şampiyonu, 2009’da da Avrupa şampiyonu olduğunu belirterek, "Ancak bu başarılarımla ülkemde dağdan inenler gibi karşılanmadım" diye sitemli konuştu.

TATAR’A REİS’TEN MÜJDE

Gülsüm Tatar, Reis Gıda standında müjdeli bir haber aldığını, Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis’in kendisinin eğitimine ve olimpiyatlara hazırlık sürecine destek olacağı sözünü verdiğini anlattı. Tatar, bu tür yardımların kendisini motive ettiğini de sözlerine ekledi.

FUTBOLUN KRALI İLE BOKSUN KRALİÇESİ KAPIŞTI

Gıda Fuarı’ndaki Reis Standını ziyaret eden Dünya ve Avrupa Bayanlar Boks Şampiyonu Gülsüm Tatar ile Avrupa Gol Kralı Tanju Çolak, hem boks hem de futbol gösterisi yaparak kozlarını paylaştılar. "Buraya yenmeye geldim diyen" Tanju Çolak’a, Tatar karşılık vererek "Burası futbol sahasına benzemez" diyerek bir kroşe indirdi.

Haberin Devamı

Atilla ÖZDEMİR / İSTANBUL,(DHA)