Spor 'Dağın tepesindeki bir kar topu gibi'

'Dağın tepesindeki bir kar topu gibi'

Paylaş
'Dağın tepesindeki bir kar topu gibi'

ABD'li spor yazarı Jack McCallum, ABD basketbol takımının, Türkiye ile oynanacak final maçında, daha önce hiç görmedikleri bir taraftar baskısıyla karşılaşacaklarını belirtti

Dünya Basketbol Şampiyonası’nı Türkiye’de izleyen McCallum, bu akşam oynanacak final maçıyla ilgili görüşlerini aktardığı Sports Illustrated’daki yazısında, kaldığı otelde bir çalışanın, "Türkiye’nin ABD karşısında şansı var mı" diye sorduğunu ve kendisinin buna olumlu yanıt verdiğini belirtti.

Sinan Erdem Spor Salonu’ndaki taraftar baskısının, ABD’nin şampiyonaya gönderdiği genç ekibi için olimpiyat oyunlarının provası olacağını ifade eden McCallum, takımda, sadece iki tecrübeli oyuncu Lamar Odom ile Chauncey Billups’un, NBA finallerinde benzeri baskıyla karşılaştıklarına dikkati çekti.

McCallum, turnuvanın açık ara en iyi oyuncusu olarak gösterdiği Kevin Durant’ın üzerine final maçında da çok iş düşeceğini, ancak bu oyuncunun, maçın Oklahama City’de oynanmadığını yakından hissedeceğini belirtti.

TÜRKİYE İÇİN FİNAL VAKTİ: 83-82
'ABD'NİN EN ZOR MAÇI'
DEVLER'E DEV PRİM

McCallum, performansıyla birçok basketbol yorumcusunu şaşırtan Durant’ın, topla boyalı alanın dışındayken, 2,06’lık boyuyla çocuklara karşı oynayan bir adam görüntüsü verdiğini, ancak aslında kendisinin de bir çocuk gibi göründüğünü kaydetti.

McCallum, Türkiye ile ABD’nin daha önce hiçbir uluslararası organizasyonda karşı karşıya gelmediğini, ancak NBA’de oynayan Hidayet Türkoğlu ile Ersan İlyasova’yı yakından tanıdıklarını kaydetti.

HİDAYET'İ, KUKOÇ'A BENZETTİ

Hidayet’i, Toni Kukoç’un sağ elini kullanan versiyonu olarak gördüğünü belirten McCallum, oyuncunun bu turnuvada kötü bir istatistik yakaladığını, ancak takımdaki tüm oyuncuların korkusuzca mücadele ettiğini belirtti.

Türkiye’nin zaman zaman agresif alan savunmasını tercih ettiğini ve rakibini top kaybına zorlayarak, hızlı hücumlarla kolay basket bulmaya çalıştığını ifade eden McCallum, Derrick Rose, Russell Westbrook ve Eric Gordon’un bunun üstesinden gelebileceğini, ancak Türk oyuncuların tutkulu oyunlarından asla vazgeçmeyeceklerini kaydetti.

"TÜRKİYE DAĞIN TEPESİNDEKİ KAR TOPU GİBİ"

Bunun hem iyi hem de kötü olabileceğini belirten McCallum, bir FIBA yetkilisinin, "Türkiye, bir dağın tepesindeki kar topu gibi. Eğer aşağıya yuvarlarsanız bir çığa dönüşebilir. Ancak bunun diğer alternatifi, dağın tepesinde kalıp, sabah güneşiyle erimeye başlaması" şeklindeki ifadesine yer verdi.

McCallum, ABD’nin bu akşam zor bir maça çıkacağını, Kevin Love’un bunu, "Maçlardaki atmosferi daha önce aramızda konuşmuştuk. Bayrakları, tezahüratları ve bunun gibi şeyleri. Şimdi bununla karşılaşma zamanı. Dünyayı karşımıza almış gibi olacağız" şeklinde ifade ettiğini de kaydetti.

Haberin Devamı