Gündem Dağlıca'da çatışma: 2 şehit

Dağlıca'da çatışma: 2 şehit

Paylaş
Dağlıca'da çatışma: 2 şehit

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde, teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 2 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı

YİNE SALDIRDILAR

Dağlıca Bölgesi'ndeki 21 Ekim 2007'deki saldırıda 12 askerin şehit olduğu 3'üncü Motorlu Piyade Tabur Komutanlığı'na yine saldırı hazırlığı yaptıkları tespit edilen PKK'lı törestlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Gece başlayan çatışmanın sabah saatlerine kadar sürdüğü belirtildi.

Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi'nde 21 Ekim 2007'de bir grup PKK'lı teröristin saldırısına uğrayan Dağlıca 3'üncü Motorlu Piyade Tabur Komutanlığı'nın Keri Tepe Us Bölgesi'ne dün gece yine saldırı düzenlenmek istendi.

12 askerin şehit olduğu, 16 asker yaralandığı ve 8 askerin de kaçırıldığı Keri Tepe bölgesine saldırmak isteyen teröristlerin açtığı taciz ateşine, Mehmetçik anında karşılık verdi. Bunun üzerine taciz ateşinin yapıldığı bölgeye operasyon düzenlenerek sıcak temas sağlandı.

ÇATIŞMA SÜRÜYOR

Sağlanan sıcak temas, akşam saatlerinde saatlerinde başladı ve halen devam ediyor. Bölgeye çok sayıda özel eğitimli komandolar sevk edilirken, helikopterler de havadan destek sağladı.

Bölgeye çok sayıda özel eğitimli komandolar sevk edilirken, helikopterler de havadan destek sağladı. PKK'lı teröristler kaçarken, Hakkari Valisi Muammer Türker, bölgede geniş çaplı operasyonların sürdüğünü söyledi.

Haberin Devamı