Adile Özdağ Daha aktif bir yaşam için
HABERİ PAYLAŞ

Daha aktif bir yaşam için

Haberin Devamı

Sevgili okurlar;

Günümüz yaşamında genç yaşlı hepimizin her gün baş etmeye çalıştığı problemi; yorgunluk! Özellikle kent yaşamında hayat sanki bir kovalamaca halinde geçiyor. Her şey daha hızlı, daha hareketli ve bizler sürekli bir şeyleri yakalamaya çalışmaktan yorulmuş ve tükenmiş hissediyoruz. Tüm bu tempoya ayak uydurabilmek için daha fazla enerjiye, daha fazla enerji için daha iyi bir beslenme şekline ihtiyacımız var. Fakat beslenme ihtiyacımız artarken maalesef tükettiklerimizin besin değerleri de o derece azalmış durumda. Yediklerimiz ve içtiklerimiz bizlere çocukluğumuzda aldığımız tatları vermiyor. Yapılan araştırmalar da bunu destekler nitelikte.

Bugün üretilen besinlerin vitamin ve mineral içerikleri geçmişte üretilen besinlere oranla ortalama yüzde 80 daha az. Bir de üstelik kalan besin değerlerini de, pişirme, dondurma, konserveleme ile kaybediyoruz. Yani dedemizin yediği mandalinadan aynı miktarda vitamini almak için bizim 7 tane yememiz gerekiyor.

TEMPOYU YAKALA

Bu durumda bu açığı kapatmak, eskiye göre daha hareketli olmak zorunda olduğumuz modern hayatta tempoyu yakalamak için vücudumuzun ihtiyacı olan vitamin, mineral ve aminoasitleri günlük ve düzenli olarak kullanmamız gerekiyor. Özellikle;

- Mevsim geçişlerinde,
- Günlük temponun arttığı dönemlerde,
- Yetersiz beslenilen zamanlarda,
- Yoğun çalışma dönemlerinde.

Daha aktif bir yaşam için

Vitamin, mineral ve antioksidan desteği almak gerekli. Antioksidan olarak son yıllarda değeri daha çok anlaşılmaya başlanan resveratrol çok iyi bir seçenek. Siyah üzümün kabuğu ve çekirdeğinde bulunan resveratrol, bitkiler doğal koşullar tarafından stres altına alındıkları zaman üretiliyor. Siyah üzümün aşırı soğuk ve sıcağa, mantar enfeksiyonlarına ya da kanser yapıcı diğer faktörlere karşı ürettiği bir madde aslında.

Koenzim Q10 ise çok güçlü bir antioksidan olmanın yanı sıra, vücudumuzdaki hücrelere enerji taşımaktan sorumlu olmak gibi önemli bir görevi olduğu için artık multivitaminlerin formülasyonuna da girmekte.

YENİ TEKNOLOJİ

Zamanın getirdiği ihtiyaçlarla birlikte son yıllarda dünyada en çok kullanılan takviye konumunda ki multivitaminlerde karşılaştığımız sorulardan birisi "Bu kadar farklı vitamin ve minerali aynı tablet içinde almak birbirlerinin emilimini etkilemiyor mu?" sorusuydu. Yeni bir teknolojiyle bu problemde çözülmüş gözüküyor. Kendi içlerinde gruplandırılıp, farklı zamanlarda ve sürelerde salınım yapan katmanlı tabletlerle vitamin ve mineraller arasındaki negatif etkileşim engelleniyor. Her vitamin ve mineral sırası geldiğinde ve emiliminin en yüksek olduğu sindirim bölgesinde salınarak maksimum fayda sağlanmış oluyor. Bu katmanlı tabletteki gruplandırmayla, hızlı enerji yükselten vitamin ve mineraller önce kullanılıp daha sonra salınan vitaminlerle de enerjinin gün boyu devamlılığı sağlanıyor.

Multivitaminler günümüzün kurtarıcısı konumunda, fakat bu destekleri almadan önce doktorunuza ve eczacınıza danışmak önemli. Var olan tıbbi koşullarınız veya aldığınız ilaçlar, vücudunuzun multivitaminlere nasıl tepki verdiğini etkileyebilir.

3 YENİ MESAJINIZ VAR

Kan dolaşımıyla elektrik üretilecek

Çinli araştırmacılar, kan dolaşımından elektrik üretmenin bir yolunu bulduklarını açıkladılar. Bu buluş, vücutta kendi gücünü sağlayan medikal cihazlar üretilmesini sağlayabilir.

SMA'lı çocuklar için iskelet üretildi

Tasarımcı Bartlomiej Gaczorek, 3D baskı makinesi üreticisi ile ortaklaşa çalışarak, SMA (Spinal Kas Atrofisi) hastalığı olan çocuklar için özel bir dış iskelet tasarladılar.

Kansere umut yeni bir hayvan

Batı Afrika çöllerinde yaşayan bir memeli türünün kansere bağışıklığı olduğu ve hiç yaşlanmadığı keşfedildi. Bu fareler, erişkin hale geldiklerinde bile diğer memelilere göre yaşlanma belirtileri göstermiyor. Araştırmacılar farelerden elde edilecek veriler ile kansere karşı önemli ipuçları yakalayabileceklerini düşünüyor.

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

- Coenzyme Q-10’in hücrelere enerji taşıyarak günlük hissedilen enerjiyi artırdığını,

- Günlük düzenli kullanılan multivitaminlerin bağışıklık sisteminin fonksiyonunu destekleyerek hastalıklara karşı koruyucu olduğunu,

- Kreatin, Beta Alanin ve L-arjinin aminoasitlerinin hücrelere anlık yüksek kapasiteli enerji sağladığını,

- Bu 3’lü aminoasit içeren formülasyonların hızlı enerji istendiğinde ve özellikle spor antremanları öncesinde güvenle kullanılabileceğini biliyor muydunuz?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder