Bilim - Teknoloji Daha Küçük Boyutlu iPadler Geliyor
Paylaş
Daha Küçük Boyutlu iPadler Geliyor

Apple'ın rekortmen tableti iPad'in, daha küçük ekran boyutları ile kullanıcıların beğenisine sunulacağı söyleniyor. İşte yeni iPadler hakkında son bilgiler

Apple'ın 80 günde 3 Milyon adetten fazla satan tablet bilgisayarı iPad, henüz ülkemiz de dahil birçok ülkede satışa sunulmuş değil. Apple'ın beklentilerinin üstünde bir ilgi gören cihaza dair DigiTimes tarafından ilginç bir takım iddialar ortaya atıldı. Buna göre Apple, kullanıcılarına daha fazla alternatif sunabilmek adına farklı boyutlarda iPadler tasarlıyor.

Haberin Devamı

5.6 inç ve 7 inçlik iki farklı versiyona sahip olacağı söylenen yeni iPadler, ilk iPad'in aksine LED değil OLED ekrana sahip olacak. Bu söylentilerin çıkış kaynağı ise çoğunlukla olduğu gibi Uzak Doğulu bir üreticiye verilen ekran siparişi olmuş. Buna göre Apple, Tayvan'lı bir tedarikçiden 2010'un son çeyreğine ve 2011'in ilk çeyreğine yetiştirilmek üzere 9.7 inç, 5.6 inç ve 7 inçlik bir siparişte bulunmuş. Ayrıca Apple bu sipariş ile daha önce ekran panellerini satın aldığı firmayı da değiştirmiş ve bir başka tedarikçi CMI ile anlaşmış.

Görülen o ki Apple, 9.7 inçlik tabletin bazı durumlarda aşırı büyük kaldığı eleştirilerini dikkate almış. Özellikle iPad'i elektronik kitap okuyucu olarak kullanmak isteyen tüketicilerin iki yeni ekran boyutundaki cihazları daha fazla tercih edeceği muhakkak. Konu hakkında Apple cephesinden gelmiş henüz bir açıklama yok ancak durum her ne olursa olsun bu söylenti bile tablet bilgisayar pazarının daha da hareketlenmesine neden olacak. Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Haberin Devamı