Spor Dakar start alıyor

Dakar start alıyor

Paylaş
Dakar start alıyor

Motorsporlarının en önemli yarışlarından 2011 Dakar Rallisi, 1 Ocak Cumartesi günü başlayacak

2008 yılında Afrika’daki terör gruplarının tehdidi nedeniyle Güney Amerika’ya alınan efsane yarış, 1 Ocak Cumartesi günü Arjantin’in başkenti Buenos Aires’de start alacak.

Dakar Rallisi’nde Türkiye adına ise Kemal Merkit mücadele edecek. 4 kıta ve 33 değişik ülkeden, 186 motosiklet, 38 quad, 156 otomobil ve 72 kamyonun maksimum performans göstererek bitirmeye çalıştıkları 9 bin 605 kilometrelik rallinin heyecanı 1 Ocak Cumartesi Buenos Aires’de başlayıp, 16 Ocak Pazar günü aynı yerde sona erecek.

İnsan ve makinenin birlikte doğa ile mücadelesinin sınandığı insanlık macerası Dakar Rallisi, Arjantin ve Şili topraklarında oldukça teknik beceri gerektiren çöl şartlarında farklı kum tipleri, kum tepeleri, sert zemin ve yüksek irtifadan oluşan zorlu bir parkurda 15 gün sürecek.

Ekipler en çok dünyanın en kurak çölü olarak bilinen Atakama Çölü etaplarında ve And dağları eteklerinde 3 bin metre yükseklikteki etaplarda zorlanacak.

KEMAL MERKİT’İN KATEGORİSİ

Arjantin-Şili topraklarında 1-16 Ocak tarihleri arasında düzenlenen rallide Kemal Merkit, motosiklet kategorisinde 55 numara ile yer alacak. Buenos Aires’de motorunu gümrükten teslim alan ve son kontroller sonrasında resmi teknik kontrolden geçen Kemal Merkit’in büyük yarışa hazır olduğu bildirildi.

Motosiklet kategorisinde dünya şampiyonlarının da mücadele edeceği 185 yarışçı arasında yer alacak Kemal Merkit, KTM Enduro 690 R motosikleti ile mekanik destek almayanlar kategorisinde yarışacak.

Dakar 2011’de Merkit, geçen seneki gibi podyumda desteksiz yarışanlar sınıfı şampiyonluk kupasını kazanmayı hedefliyor.

Start alan yarışmacıların sadece yüzde 40’ının finişe ulaştığı Dakar Rallisi’nde, Dakar Türk Takımı sporcusu Çöl Kaplanı lakaplı Kemal Merkit’in ilk hedefi 9 bin 605 kilometrelik yarışı başarıyla bitirebilmek.

Merkit, 7. kez katıldığı rallide 6. kez bitiş noktasına varması halinde 7 yarışın 6’sını tamamlayabilen sporcular arasındaki yerini alacak.

Haberin Devamı